FOTO Şcoală de vară în care tinerii aprofundează cunoştinţele de astronomie şi fotografie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea Astronomică Română de Meteori organizează evenimentul Şcoala de vară pentru tineret "astronomie şi fotografie" în perioada 30 iulie – 2 august 2017, la Runcu, judeţul Dâmboviţa.

În contextul lipsei astronomiei în educaţia formală (astronomia nu se studiază în şcoală), Societatea Astronomică Română de Meteori derulează proiectul „Şcoala de vară pentru tineret: astronomie şi fotografie” ce are ca scop facilitarea accesului tinerilor din judeţul Dâmboviţa interesaţi de astronomie şi fotografie la acţiuni de educaţie nonformală specifice, într-un cadru organizat, susţinut de persoane abilitate. 

image

Acţiunile se vor desfăşura la Complexul Runcu Stone, după cum urmează:

Şcoala de vară de astronomie şi fotografie: ateliere de lucru/cursuri/prezentări, teoretic şi practic : 

- Constelaţii şi orientarea pe boltă

- Mişcarea bolţii cereşti

- Folosirea hărţii cereşti şi a planisferei

- Proiecţie program de planetariu

- Tehnici de observare a evenimentelor şi fenomenelor astronomice

- Folosirea telescopului şi a echipamentelor astronomice

- Tehnici de realizare a astrofotografiilor

- Observaţii astronomice diurne (la Soare) şi nocturne (Lună, planete, meteori, obiecte cosmice îndepărtate)

Bibliotecă de carte şi publicaţii astronomice

Expoziţie de astrofotografie 

image

La şcoala de vară participă 22 de tineri cu vârsta între 14 şi 35 de ani din judeţul Dâmboviţa preocupaţi astronomie şi (astro)fotografie şi 5 organizatori, lectori, lucrători de tineret sau persoane care lucrează direct cu tinerii. 

Beneficiind de un cadru natural deosebit la poalele Munţilor Leaota şi de un cer de noapte adecvat unor astfel de activităţi, lipsit de poluare luminoasă, participanţii la şcoala de vară vor avea acces la o bază materiale bogată şi un program educativ nonformal pe tematica astronomiei şi fotografiei. 

Proiectul este finanţat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dâmboviţa în cadrul concursului local de proiecte de tineret şi se desfăşoară în parteneriat cu Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Dâmboviţa, Runcu Stone Center. 

image

Şcoala de vară pentru tineret de astronomie şi fotografie este un eveniment în cadrul primei etape a Taberei de astronomie PERSEIDE, ajunsă anul acesta la aediţia a 25-a. Partea a doua se va desfăşura în perioada 11-13 august când are loc maximum de activitate al celui mai cunoscut curent de meteori, Perseide.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite