FOTO Primarul din Aninoasa este acuzat de sprijinirea unui grup infracţional organizat  şi complicitate la furt calificat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Maricescu este primar la Aninoasa-Dâmboviţa din anul 1996, din partea PSD, fiind la al cincilea mandat
Constantin Maricescu este primar la Aninoasa-Dâmboviţa din anul 1996, din partea PSD, fiind la al cincilea mandat

Constantin Maricescu a fost audiat toată noaptea la sediul DIICOT Dâmboviţa, alături de alte cinci persoane. Cu toţii sunt acuzaţi de sprijinirea unui grup infracţional organizat  şi complicitate la furt calificat. Procurorii instrumentează un dosar mai vechi de furt de conducte lăsate în conservare ale mai multor societăţi comerciale.

Ancheta are legătură cu un dosar instrumentat tot de DIICOT , în luna septembrie când şapte persoane , printre care trei şefi de post de poliţie şi un jandarm din Dâmboviţa, au fost arestaţi preventiv. 

Practic, grupul infrational, din care făceau parte trei şefi de post de poliţie şi un jandarm, arestaţi preventiv în luna septembrie, se ocupa cu furtul conductelor metalice lăsate în conservare de către OMV Petrom, dar şi alte societăţi comerciale.  

“Acţiunea de astăzi (n.r. joi) este urmarea acţiunii desfăşurate de noi în cursul lunii septembrie, cu privire la cercetarea unui grup infracţional organizat care avea ca scop săvârşirea infracţiunii de furt de conducte petroliere din reţelele aflate în conservare ale OMV Petrom şi ale altor societăţi comerciale care au asemenea obiect. La sediul DIICOT, biroul teritorial Dâmboviţa au fost conduse 6 persoane. Toate aceste persoane sunt învinuite pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat  şi complicitate la furt calificat. Se desfăşoară activităţi de urmărire penală în cauză, urmând a se dispune, ulterior finalizării acestora, măsurile care se impun”, a declarat Mihai Dincă, procuror şef Biroul Teritorial Dâmboviţa al DIICOT.

Constantin Maricescu este primar la Aninoasa-Dâmboviţa din anul 1996, din partea PSD, fiind la al cincilea mandat. Deocamdată nu s-a luat nicio măsură împotriva celor şase persoane.

"Anchetatorii m-a întrebat despre un domn, Dumitru Constantin. El a venit în trecut pe la primărie şi mi-a cerut o lucrare de canalizare, nu am făcut acest lucru. Mi-a mai cerut să îl pun în legătură cu adjunctul comandantului de la Jandarmeria Dâmboviţa, domnul Grigoraşu.  S-au întâlnit la o cofetărie din Târgovişte. Nu am făcut nimic ilegal, oamenii trebuie să ştie asta", a declarat Constantin Maricescu.

Ancheta este în curs de desfăşurare. Anchetatorii au făcut 8 percheziţii în Dâmboviţa şi în Prahova şi au ridicat mai multe documente din locuinţele suspecţilor.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite