FOTO Jucăriile de altădată pot fi admirate la Muzeul de Istorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucăriile copilăriei pot fi admirate până pe 28 aprilie, la Muzeul de Istorie, acolo unde a fost organizată o ezpoziţie cu peste 500 de piese. Toate exponatele fac parte din colecţia de peste 12.000 de piese a colecţionarului particular Cristian Dumitru din Bucureşti.


Această expoziţie itinerantă vine la muzeul dâmboviţean  după ce a fost expusă publicului în Bucuresti, Deva , Alba Iulia, Cluj Napoca, Zalău şi este organizată de Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Complexul Naţional Muzeal “Curtea Domnească” Târgovişte în colaborare cu Asociaţia „Muzeul Jucăriilor” din Bucureşti organizează în perioada 28 martie – 28 aprilie 2014.

Jucăriile adunate cu multă dragoste de colecţionar sunt cele mai reprezentative din ultimii 40 de ani: păpuşi, maşinuţe, vapoare, avioane, diferite figurine, animale de pluş, jucării teleghidate, jocuri extrem de diverse şi altele care ne-au încântat multora copilăria. Jucăriile sunt de diverse mărimi, culori şi materiale, toate refăcând însă universul copilăriei altor generaţii.

Expoziţia este una inedită, care face parte dintr-o anume viziune, în care muzeul nu este un loc unde sunt depozitate rămăşiţe ale trecutului, ci un loc în care oamenii vin în contact cu viaţa altor oameni. Numeroasele jucării prezente în expoziţie ne aduc aminte că viaţa noastră poate deveni istorie. Cu ajutorul lor ne întoarcem în timp, la vremea copilăriei.  

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite