FOTO Copiii autişti au oferit îmbrăţişări trecătorilor şi au eliberat baloane cu heliu, în centrul Târgoviştei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
copii autisti

În data de 21 martie este marcată Ziua Mondială a Sindromului Down, iar în data de 2 aprilie  Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, în vederea acceptării şi integrării persoanelor cu dizabilităţi în societate.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dâmboviţa a participat la evenimentele organizate la iniţiativa Primăriei Târgovişte, prin Centrul de zi pentru copii cu autism şi sindrom Down Sfânta Maria şi Centrul de zi pentru copii cu dizabilităţi, dedicate copiilor cu sindrom Down sau autism.  

În data de 21 martie 2019, în Piaţa Tricolorului din Târgovişte, copiii cu sindrom Down au participat la ateliere tematice, au oferit îmbrăţişări trecătorilor şi au eliberat baloane cu heliu.   

În Dâmboviţa sunt 1.654 copii încadraţi în grad de handicap, din care 82 copii cu sindrom Down şi 292 copii cu autism, iar pentru a veni în sprijinul acestor copii şi al familiilor lor, se oferă servicii gratuite în cadrul centrelor specializate. 

copii autisti

„Aceste centre funcţionează atât în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dâmboviţa, cât şi în subordinea Primăriei Municipiului Târgovişte -Direcţia de Asistenţă Socială Târgovişte. La această dată, DGASPC Dâmboviţa oferă servicii specializate de terapie pentru copii în cadrul Centrului de recuperare, socializare şi consiliere a copilului cu dizabilităţi (Târgovişte str. Vlad Ţepeş, nr. 6 A), în cadrul Centrului de recuperare şi reabilitare pentru copilul cu handicap (Târgovişte, str. Ion Ghica, nr. 2, pavilion B) şi în cadrul Centrului de recuperare pentru copilul cu handicap (Găeşti, str. Acad. Şerban Cioculescu, nr. 32)”, se arată într-un comunicat al DGASPC Dâmboviţa.

Serviciile oferite în cadrul centrelor specializate sunt terapie ocupaţională, hidroterapie, terapie comportamentală aplicată (ABA), consiliere psihologică a copilului, kinetoterapie, logopedie, educaţie formală şi informală, consiliere şi educare a părinţilor/ reprezentantului legal. 

copii autisti
copii autisti
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite