FOTO Ceas dedicat Regelui Mihai creat într-un singur exemplar. La ce preţ s-a vândut aparatul care are curea din piele de rechin şi 25 de rubine încorporate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ceasul cu chipul Regelui Mihai FOTO Augustin Matei
Ceasul cu chipul Regelui Mihai FOTO Augustin Matei

Augustin Matei, un designer în vârstă de 38 de ani din oraşul dâmboviţean Pucioasa, a creat o ediţie limitată de trei ceasuri dedicate Casei Regale a României.

Augustin Mihai este un designer de ceasuri în vârstă de 37 de ani din Pucioasa, judeţul Dâmboviţa. Tânărul a manufacturat o serie limitată la trei exemplare de ceasuri dedicate Casei Regale.

„Ideea mi-a venit la funeraliile Regelui Mihai din 2017. Am început să citesc mai multe despre ce a însemnat Casa Regală şi evoluţia sa în istorie. Ştiam cam cum vreau să arate ceasul, cu blazonul Casei Regale şi cu portretul, dar am avut o problemă tehnică, fiind portretele foarte mici. A fost foarte greu la desen. Dacă treci de faza asta, e mai simplu ulterior“, spune Augustin Matei. Fiecare dintre cele trei ceasuri are inscripţionat chipul unei figuri importante ale Casei Regale a României: Regina Maria, Regele Ferdinand şi Regele Mihai.

Tânărul spune că, pentru a duce produsele la bun sfârşit, a trebuit să fie, pe rând, pictor, gravor, micrisculptor şi cizelator. Artistul a folosit materiale precum argintul, aurul, piatra, particule de meteorit şi alte metale preţioase sau semi-preţioase. Augustin Matei mai spune că a învăţat tehnica confecţionării unui ceas singur, din greşeli şi după mii de ore de muncă.

ceasuri familia regala

25 de rubine încorporate

Augustin Mihai spune că realizarea unui ceas la comandă presupune două etape, una de execuţie şi alta de realizare a conceptului. „Perioada de execuţie poate să dureze între două şi zece zile. Dacă este personalizat, poate dura două-trei luni, poate chiar un an. Odată ce am conceptul şi ştiu ce am de făcut, este mai uşor de realizat. Fac  treaba asta de trei ani“, adaugă el.

Blazonul cu portretele regale, imprimate sub ecranul ceasului, este realizat din argint şi desenat în ulei de către Augustin Mihai, specializat în pictură bisericească. „Am folosit nişte pensule modificate de mine. Ca să tragi o linie cât mai subţire cu o pensulă trebuie să aibă cât mai puţine  fire. Având cât mai puţine fire, menţine mai puţină culoare. A fost greu de rezolvat. Cred că am muncit vreo trei zile la acest desen, pentru că mai sunt şi nişte etape de uscare a culorii. Trebuie să iasă bine din prima, nu prea poţi să greşeşti, zicând: «Lasă că revin după ce se usuc㻓, explică artistul.

Ceasurile regale au carcase din oţel de foarte bună calitate, cu ecran din safir. Mecanismul este unul automatic elveţian şi are 25 de rubine încorporate. Cadranul tot este din argint, iar cureaua din piele de rechin, cusută cu aţă de culoare roşie.

ceas rege

9.000 de lei bucata

Toate cele trei ceasuri Augustin cu Familia Regală au fost cumpărate la începutul anului 2019, cu 27.000 de lei, de o senatoare, care le-a remarcat în timpul unei licitaţii caritabile la care a luat parte şi tânărul designer dâmboviţean. Parlamentarul a păstrat modelul cu Regele Mihai, iar pe celelalte două le-a făcut cadou Principelul Duda şi Principesei Margareta.

ceasuri familia regala


„Reprezentanţii Casei Regale, majestatea sa Margareta şi principele Duda au văzut ceasurile şi le-a plăcut foarte mult. Am încheiat astfel un fel de ciclu al unor personalităţi reprezentative ale Casei Regale în existenţa mea“, mai spune dâmboviţeanul.

Artistul dâmboviţean lucrează în domeniu de mai mulţi ani şi s-a remarcat şi prin alte creaţii. Ceasurile marca Augustin costă în medie 3.500 de euro, dar pot depăşi cu mult acest preţ, în funcţie de mecanismele şi de materialele utilizate la conceperea lor.

ceasuri familia regala
TârgoviştePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite