FOTO Carpatcement Fieni a împlinit 100 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cu un total al investitiilor de peste 450 milioane euro, HeidelbergCement este unul dintre cei mai importanti investitori germani din Romania
Cu un total al investitiilor de peste 450 milioane euro, HeidelbergCement este unul dintre cei mai importanti investitori germani din Romania

Fabrica de ciment Fieni a Carpatcement a aniversat, sâmbătă, alături de angajaţi un secol de la înfiinţarea Fabricii de ciment din Fieni sub marca tradiţiei, performanţei, calităţii şi încrederii.

Fabrica de la Fieni este aşadar membră cu drepturi depline a grupului de branduri centenare din România ce au trecut cu brio testul rezistenţei de-a lungul timpului. Istoria celei mai vechi fabrici de ciment în funcţiune din România a început la Fieni în 1914. Atunci, datorită câtorva ingineri de excepţie, care au putut să anticipeze şi să răspundă provocărilor ivite într-o industrie abia apărută, au fost puse bazele unei fabrici ce avea să devină mai târziu un simbol al inovaţiei şi profesionalismului.

Aniversarea a 100 de ani de la înfiinţarea Fabricii de ciment la Fieni a fost dedicată exclusiv angajaţilor care au sărbătorit sâmbătă, 11.10.2014, unicul eveniment. Alături de aceştia au fost echipa de conducere a Carpatcement Holding, reprezentanţii comunităţii locale, dar şi invitaţi internaţionali, precum domnul Andreas Kern, membru în Consiliului de Administraţie HeidelbegrCement Group, şi domnul Robert Breyer, Head of HeidelbergCement Technology Center (HTC) pentru Europa Centrală-Asia Centrală (CE-CA).

„Timp de 100 de ani Fabrica de ciment de la Fieni a existat continuu, traversând diferite etape ale istoriei care au marcat evoluţia şi dezvoltarea acesteia. În 2014 Fabrica este membră a puternicului Grup HeidelbergCement, care are de asemenea o tradiţie de peste 140 ani în această industrie. Astăzi, doresc să le mulţumesc acelora care indiferent de zi sau noapte, sărbătoare sau concediu, îşi lasă familiile acasă şi răspund prezent la chemările fabricii. În aceeaşi măsura, mulţumesc în mod deosebit clienţilor, furnizorilor, comunităţii locale şi autorităţilor statului împreună cu care am încercat să construim un parteneriat durabil, fiind convinşi că numai împreună ne putem dezvolta şi susţine reciproc. Despre noi, îi vom lăsa pe alţii să vorbească, dar avem în continuare datoria să facem tot ce depinde de noi astfel încât acest stindard al fabricii şi industriei cimentului să fie dus mai departe către generaţiile viitoare cu mândrie şi respect. La mulţi ani, dragii mei colegi! La mulţi ani, cimentişti! La mulţi ani, Fieni!”, declară Florian Aldea, Preşedinte - Director General al Carpatcement Holding.

fieni

Cimentul produs la Fieni a participat la construcţia României pe care o ştim astăzi, reuşind să scrie istoria acestei naţiuni timp de un secol. Produsele durabile şi de înaltă calitate oferite au fost utilizate la construcţia celor mai semnificative simboluri naţionale. Hotelul Intercontinental, Teatrul Naţional, Barajul de la Vidraru sunt doar câteva exemple din vasta experienţă a fabricii.

„Ne mândrim foarte mult că am reuşit să păstrăm valorile locale, adaptându-ne totodată la tendinţele impuse de industria globală. Pentru localnicii din Fieni, Fabrica de Ciment reprezintă un simbol al perseverenţei şi al calităţii, obţinute prin eforturile susţinute ale lucrătorilor. Cu toate acestea, nu privim vechimea în piaţă ca un semn al calităţii sau ca pe o dovadă a valorii companiei. Obiectivul principal este să continuăm să creştem şi să ne dezvoltăm în continuare, demonstrând responsabilitatea şi calitatea brandului nostru în fiecare zi. Totodată, sunt recunoscător echipei din Fabrica de ciment Fieni pentru că am reuşit împreună să ducem lucrurile mai departe şi vom continua acest drum şi de acum încolo. „La mulţi ani, Fabricii de ciment Fieni”, „La mulţi ani, nouă!””, declară Cristian Voiniţchi – Directorul Fabricii de ciment Fieni.

De la înfiinţare fabrica de la Fieni a avut un ritm alert de creştere şi a ajuns în 1940 să fie cel mai mare producător de ciment din România. Din 2002 Fabrica din Fieni a devenit membră a grupului HeidelbergCement, după fabricile din judeţele Neamţ şi Hunedoara. Din acel an s-a început procesul de rebranding al companiei, preluându-se rapid trăsăturile şi particularităţile de ordin tehnic german sub numele Carpatcement.

fieni

Andreas Kern, membru în consiliul de administraţie HeidelbergCement Group declară: „Fabrica de ciment de la Fieni a reuşit să se adapteze rapid la normele HeidelbergCement. Ne bucurăm că am reuşit astfel să obţinem un sprijin valoros în această locaţie şi că putem continua împreună tradiţia şi metodele locale. Personal sunt ferm încrezător în potenţialul de dezvoltare al acestei fabrici şi le mulţumesc tuturor celor care se implică zilnic pentru ca lucrurile să evolueze pozitiv. 100 de ani de tradiţie în fabricarea cimentului înseamnă enorm pentru această industrie, nu numai în România, dar şi global aşa că urez cu convingere „La mulţi ani, Fabricii de ciment Fieni şi oamenilor care au activităţi aici!”

Împlinirea a 100 de ani a fabricii de ciment de la Fieni este aşadar un motiv de sărbătoare nu numai pentru Carpatcement şi HeidelbergCement Group, ci şi pentru oraşul Fieni, dar mai ales pentru România. Carpatcement mulţumeşte celor care au participat la eveniment, angajaţilor şi în mod deosebit reprezentanţilor comunităţii locale care ne-au fost alături în toţi aceşti ani. Mulţumim de asemenea şi locuitorilor oraşului Fieni pentru păstrarea tradiţiilor cimentiste şi transmiterea din generaţie în generaţie a meseriilor fără de care fabrica nu ar fi putut funcţiona.

fieni carpatcement

Cu toţii ne mândrim că am adăugat pe lista fabricilor încă în funcţiune cu peste 100 de ani de tradiţie din România şi Fabrica de ciment de la Fieni alături de care acumulăm zilnic experienţă pentru a produce în continuare cel mai bun ciment românesc.

Despre Grupul Carpatcement 
 

Carpatcement Holding, parte a grupului german HeidelbergCement, este unul din liderii pietei de ciment din Romania.HeidelbergCement Group este lider mondial pe piata de agregate si un important jucator in domeniul cimentului, betonului si altor activitati conexe, ceea ce il pozitioneaza printre cei mai mari producatori de materiale de constructii din lume. Compania are peste 52.000 de angajati in 2.500 de locatii, in peste 40 de tari.

Cu un total al investitiilor de peste 450 milioane euro, HeidelbergCement este unul dintre cei mai importanti investitori germani din Romania. In tara noastra, Grupul este prezent in productia de ciment, betoane si agregate prin companiile CARPATCEMENT HOLDING, CARPAT BETON, respectiv CARPAT AGREGATE. Toate cele trei companii folosesc tehnologii inovative si au ca obiectiv major promovarea unor standarde inalte de calitate.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite