FONDURI: Rabla 2011 a luat startul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De vineri, târgoviştenii  care deţin în proprietate maşini mai vechi de 10 ani pot accesa Programul Rabla 2011. Pentru fiecare autoturism casat, primesc un tichet cu valoarea de 3.800 de lei.

La achiziţionarea unui autovehicul nou, se pot utiliza maximum trei astfel de tichete valorice. Pentru persoanele juridice şi instituţiile publice, „Rabla” demarează mâine, 21 martie. Suma alocată anul acesta pentru înnoirea parcului auto naţional este de 228 de milioane de lei şi asigură scoaterea din uz a 60.000 de autoturisme.

Casare da, cumpărare ba


Din cauza faptului că preţul benzinei a luat-o la galop, se previzionează că „Rabla 2011” nu-şi va atinge decât jumătate din obiectiv. Adică, oamenii îşi vor casa maşinile, dar nu-şi vor mai cumpăra altele noi, fiindcă nu au bani pentru carburanţi.

„Am o Dacia din 1993. Anul ăsta, o duc la Remat, că sunt sătul să stau mai mult prin service-uri. Voucherul îl voi vinde, fiindcă eu nu-mi mai cumpăr altă maşină. Ce să fac cu ea? Nu aş putea să o scot din garaj decât o dată, de două ori pe an, că mai mult nu-mi permit fiindcă litrul de benzină a ajuns la 6 lei şi cică va mai creşte”, spune târgovişteanul Gheorghe Chiriţă.

De altfel, şi alocările bugetare pentru această sesiune, respectiv 228 de milioane de lei, sunt net inferioare celor din 2010, care au însumat 722 de milioane de lei cheltuiţi. S-au achiziţionat anul trecut 63.000 de maşini noi, fiind utilizate 99% din tichetele emise.

Abia a început bine „Rabla 2011” şi în Târgovişte au şi apărut anunţurile de vânzare-cumpărare vouchere la jumătate din valoare şi chiar mai ieftin.

De menţionat că acestea se pot vinde numai în original şi însoţite de copii legalizate după: certificatul de înmatriculare, cel de distrugere şi cel de radiere.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite