Fată de 17 ani, fugită dintr-un centru de plasament, găsită moartă în locuinţa sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trupul neînsufleţit al fetei a fost găsit în noaptea de vineri spre sâmbătă, în locuinţa sa
Trupul neînsufleţit al fetei a fost găsit în noaptea de vineri spre sâmbătă, în locuinţa sa

O tânără în vârstă de 17 ani, din comuna dâmboviţeană Dărmăneşti, a fost găsită moartă în locuinţa sa, după ce a înghiţit mai multe pastile. Fata era fugită de aproape patru luni din centrul Floare de Colţ, din Târgovişte, înpreună cu o altă colegă, de aceeaşi vârstă.

Potrivit Direcţiei Generale de Assitenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa (DGASPC), cele două minore au fugit în octombrie.

"Noi am anunţat poliţia, telefonic, dar şi cu adresă scrisă. Poliţia a mediatizat cazul. Minora la care ne referim a fost întrodusă în sistem la jumătatea lui 2014. Practica prostituţia. Ea fost crescută de bunica sa, dar pentru că nu putea avea grijă de ea, a fost luată şi introdusă în centru. A fost inclusă într-un program de consiliere, pentru că era şi victimă într-un dosar de trafic de minori. A avut şi internări la neuropsihiatrie şi avea tulburări de comportamnet. Din octombrie poliţia nu mai ştia nimic de ea", ne-a spus purtătorul de cuvânt al DGASPC Dâmboviţa, Cerasela Gurgu. 

Trupul neînsufleţit al fetei a fost găsit în noaptea de vineri spre sâmbătă, în locuinţa sa. "E vorba de o fată născută în 1998, care în noaptea de 8 spre 9 ianuarie a ingerat mai multe pastile. Locuia singură. A fost instituţionalizată în urmă cu aproximativ 2 ani",  a confirmat purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmboviţa, inspector Alexandra Niculae.

Nu este pentru prima dată când cele două fete au fugit din Centrul "Floare de Colţ", acolo unde erau internate. De fiecare dată poliţia le găsea şi le aducea înapoi. 

Cea de-a doua tânără nu a fost găsită încă, iar surse din rândul anchetatorilor spun că şi ea practica prostituţia.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite