Elevă de 17 ani, prinsă consumând droguri în apropierea unui liceu din Târgovişte

0
Publicat:

O elevă în vârstă de 17 ani a fost surprinsă de jandarmii din Dâmbovița în timp ce consuma substanțe interzise lângă un liceu din Târgoviște, la care studiază. Fata fuma o țigară din cannabis.

Eleva avea un pachet cu foițe care continea un mugure de „culoare verde”. FOTO IJJ DB
Eleva avea un pachet cu foițe care continea un mugure de „culoare verde”. FOTO IJJ DB

Jandarmii aflați în timpul misiunii de menținere a ordinii publice în zona unei instituții de învățământ au observat într-un autoturism mai multe persoane, care fumau țigarete și au devenit agitate la apariția acestora. Având în vedere comportamentul suspect al celor patru tineri, jandarmii i-au interpelat, iar în urma verificărilor au depistat asupra unei minore în vârstă de 17 ani un pachet cu foițe pentru rulat tutun care continea în interior un mugure de culoare verde, învelit în celofan și o țigaretă tip joint, cu miros înțepător, susceptibile de a fi substanțe interzise”, se arată într-un comunicat al IJJ Dâmbovița.

Totul s-a întâmplat la doar câțiva metri de gardul liceului în care învață eleva. Tânăra a recunoscut că produsele găsite asupra sa îi aparțin, iar substanțele interzise găsite în pachețelul cu foițe pentru țigarete le folosea pentru consumul propriu.

Acesteia i-au fost întocmite actele de sesizare pentru deținerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept.

Cazul a fost predat S.C.C.O. Dâmbovița pentru continuarea cercetărilor.

Elevi traficanți de droguri în licee. Mărturisiri șocante ale unui adolescent anchetat

Circa 20 de elevi și studenți sunt anchetați de DIICOT pentru că fac parte dintr-o rețea de trafic de droguri în școlile și liceele din București.

Potrivit unor surse din DIICOT, printre cei vizați de trafic de droguri se află copii de funcționari de rang înalt din instituțiile statului.

Unul din elevii implicați în trafic de droguri este fiul unui secretar de stat din Ministerul Afacerilor Externe, iar un alt elev este fiul unui specialist de la Direcția Națională Anticorupție.

Gruparea de traficanți și-a început activitatea de vânzare de droguri elevilor în anul 2022. Un gram de cocaină era comercializat cu 100 de euro, în vreme ce marijuana se vindea cu 50 de euro/gram.

De altfel, la percheziții, oamenii legii au găsit mai multe tipuri de droguri.

În cauză s-a reținut că, începând cu anul 2022, membrii grupului ar fi comercializat droguri de risc și de mare risc consumatorilor, inclusiv către elevi din licee din București.

Un raport al DNA indică faptul că unul din zece elevi au declarat că au consumat cel puțin o dată un anumit tip de droguri.

„Minorii sunt cei mai vulnerabili pentru că nu au discernământ. Nu puține sunt cazurile în care părinții sunt mai preocupați de carieră, de a câștiga bani și uită un lucru important, acela de a supraveghea copiii care sunt înconjurați de sute sau poate mii de tentații", spune Cătălin Țone, expert antidrog.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite