Șapte persoane, printre care fiul unui angajat DNA, reținute în dosarul drogurilor distribuite în școli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Șapte persoane au fost reținute și alte trei sunt puse sub control judiciar în dosarul care vizează o grupare infracțională care distribuia droguri în școli și licee din București.

Potrivit surselor Adevărul, fiul secretarului de stat MAE, minor, a fost plasat sub control judiciar, iar fiul angajatului DNA a fost reținut. Cei doi erau elevi la Liceul Traian și Liceul Hristo Botev și, alături de ceilalți membri ai rețelei, distribuiau droguri la Colegiul Național I.L.Caragiale, Liceul Teoretic Jean Monnet, Liceul Francez, Liceul teoretic „Traian” și Liceul Teoretic Bulgar ''Hristo Botev''.

„În urma celor 23 de percheziții domiciliare efectuate ieri, 20 martie, de către polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, au fost descoperite și ridicate aproximativ 300 de grame de cannabis, aproximativ 2 grame de cocaină, 5 grame de ketamină și 21 de comprimate”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Droguri în școli și licee din București FOTO: Poliția Română
Droguri în școli și licee din București FOTO: Poliția Română

De asemenea, au mai fost ridicate 5 mărunțitoare mecanice, 4 cântare electronice de mare precizie, 8 telefoane mobile cu cartele SIM și 4.700 de lei, despre care există bănuiala rezonabilă că ar proveni din activități de trafic de droguri.

„Anterior, în urma activităților desfășurate în cauză, au fost capturate 10 grame de cocaină și 300 de grame de cannabis. Astfel, persoanele în cauză, în baza mandatelor de aducere, au fost conduse în fața procurorului de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală - Secția de Combatere a Traficului de Droguri, pentru audieri, fiind dispusă măsura reținerii față de 7 persoane bănuite și măsura controlului judiciar față de alte 3 persoane, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, deținere de droguri de risc și de mare risc și trafic de droguri de risc și mare risc”, se mai arată în comunicat.

În cauză se efectuează cercetări și cu privire la alte 7 persoane. În cursul acestei zile, 21 martie, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile, a celor 7 persoane bănuite.

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite