Elevi traficanți de droguri în licee. Mărturisiri șocante ale unui adolescent anchetat

0
Publicat:

Circa 20 de elevi și studenți sunt anchetați de DIICOT pentru că fac parte dintr-o rețea de trafic de droguri în școlile și liceele din București.

Percheziții la traficanții de droguri FOTO: Poliția Română
Percheziții la traficanții de droguri FOTO: Poliția Română

Potrivit unor surse din DIICOT, printre cei vizați de trafic de droguri se află copii de funcționari  de rang înalt din instituțiile statului.

Unul din elevii implicați în trafic de droguri este fiul unui secretar de stat din Ministerul Afacerilor Externe, iar un alt elev este fiul unui specialist de la Direcția Națională Anticorupție.

Gruparea de traficanți și-a început activitatea de vânzare de droguri elevilor în anul 2022. Un gram de cocaină era comercializat cu 100 de euro, în vreme ce marijuana se vindea cu 50 de euro/gram.

De altfel, la percheziții, oamenii legii au găsit mai multe tipuri de droguri.

”Până la acest moment, pe parcursul perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite diferite cantități de cannabis, cocaină și ketamină, precum și comprimate de medicamente”, potrivit Poliției Române.

”Suntem toți suspectați, doamnă, dar vi se pare trafic de droguri că ne vedem și noi seara și fumăm un joint? La marijuana, da. Dar fumăm d-ăla legal… La petrecere mai întâlnim și noi pe cineva, ne mai dă ceva. Nu avem un dealer sau să mergem noi să cumpărăm și nici nu dăm bani pe ea. Ne mai dă lumea la petreceri așa”, a declarat reporterilor un elev ieșit de la audieri.

În cauză s-a reținut că, începând cu anul 2022, membrii grupului ar fi comercializat droguri de risc și de mare risc consumatorilor, inclusiv către elevi din licee din București.

Un raport al DNA indică faptul că unul din zece elevi au declarat că au consumat cel puțin o dată un anumit tip de droguri.

"Minorii sunt cei mai vulnerabili pentru că nu au discernământ. Nu puține sunt cazurile în care părinții sunt mai preocupați de carieră, de a câștiga bani și uită un lucru important, acela de a supraveghea copiii care sunt înconjurați de sute sau poate mii de tentații", spune Cătălin Țone, expert antidrog.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite