„Educaţie montană pentru tineret”, proiect - şcoală la Complexul Cerbu, din Bucegi

0
0
educatie montana

În perioada 1 - 31 august 2021, în incinta Complexului Cerbul din munţii Bucegi, Asociaţia Ecologică Floare-de-Colţ, membră a Fundaţiei pentru Tineret Dâmboviţa şi a Grupului de Acţiune Locală „Bucegi - Leaota”, implementează, în parteneriat cu Asociaţia Chindia Jurasic Park, proiectul „Educaţie montană pentru tineret”.

Proiectul este finanţat de Consiliul Judeţean Dâmboviţa (CJD), iar scopul acestuia este stimularea participării tinerilor din judeţul Dâmboviţa la activităţi recreative şi de timp liber, în domeniul turismului montan specializat - ca formă de promovare a unui stil de viaţă sănătos şi de reducere a riscului de apariţie a obezităţii în rândul acestora.

„Proiectul include activităţi teoretice şi practice, reunite în cadrul unei tabere tematice în mijlocul naturii. Un număr de 32 de tineri din judeţ, coordonaţi de monitori ai asociaţiei, vor deprinde tainele muntelui atât prin parcurgerea unor trasee de drumeţie, cât şi prin participarea la activităţi de alpinism, speologie, orientare cu busolă, ecologizare şi refacere a marcajelor turistice din zonă. Pe lângă acţiunile de promovare şi protejare a rezervaţiilor şi monumentelor din Parcul Natural Bucegi, proiectul va stimula participarea tinerilor la activităţi de educaţie ecologică montană”, se arată într-un comunicat al CJ Dâmboviţa.

În data de 16 iulie, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, a semnat 12 contracte pentru proiectele declarate admise la finanţare nerambursabilă din bugetul judeţului Dâmboviţa.

educatie montana
educatie montana

„Cele 12 proiecte admise pentru finanţare au valoarea totală de 230.148 lei. La categoria sport, au fost aprobate 5 proiecte, cu o valoare totală atribuită de 110.928 lei, la categoria educaţie civică, domeniul social - 5 proiecte, cu o valoare totală de 82.280 lei, iar la categoria tineret - 2 proiecte, cu o valoare totală de 36.940 lei”, mai arată CJD.

Mai multe - Târgovişte

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite