Deputatul Leonardo Badea va conduce ASF şi ar putea avea cel mai mare salariu din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Leonardo Badea va conduce ASF
Leonardo Badea va conduce ASF

Deputatul PSD de Dâmboviţa, Leonardo Badea, va fi preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), urmând ca funcţia de vicepreşedinte să fie preluată de fostul soţ al Liei Olguţa Vasilescu, Ovidiu Wlassopol. Badea a fost preşedintele comisiei de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor.

Deputatul PSD Leonardo Badea a fost avizat favorabil luni, cu majoritare de voturi, de Comisiile reunite de buget-finanţe, pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, scrie News.ro.

Membrii Comisiilor l-au mai avizat favorabil, cu 35 de voturi „pentru”, 5 „împotrivă” şi 6 „abţineri”, pe Ovidiu Răzvan Wlassopol, pentru postul de prim-vicepreşedinte al ASF.

Leonardo Badea a declarat, la finalul şedinţei comisiilor de specialitate, că nu vine pentru o funcţie, ci pentru un proiect. „Este un mandat foarte scurt, de câteva luni, dar este o provocare, este o piaţă foarte importantă, de fapt mai multe pieţe reglementate de către această autoritate, şi am considerat că este bine pentru România, pentru noi, să încercăm să creştem nivelul de încredere în această Autoritate şi să încercăm să creştem gradul de protecţie al consumatorului de produse şi de servicii financiare. V-am şi spus că nu vin pentru o funcţie, vin pentru un proiect, m-am gândit foarte mult la acest proiect şi cred că este posibil să avem un astfel de proiect”, a afirmat social-democratul.

Întrebat ce intenţii are în privinţa poliţelor RCA, Leonardo Badea a susţinut că trebuie protejate interesele consumatorilor. „Intenţia noastră a fost foarte clară de la început, că trebuie să avem o poliţă corectă pentru români şi să protejăm interesele consumatorilor. Adică, să ţină cont de toate elementele de calcul, ne referim că această poliţă nu trebuie să cuprindă în ea sume de bani care să nu fie justificate din punct de vedere economic. E o formulă de calcul”, a conchis deputatul PSD.

Liderul PSD Liviu Dragnea a anunţat la mijlocul lunii mai, la Alexandria, că Leonard Badea va fi propunerea PSD pentru şefia ASF. El spunea despre Badea că ar fi „o persoană eficientă la conducerea Autorităţii”, potrivt Digi 24.

Leonardo Badea este la al doilea mandat de parlamentar şi este preşedintele Comisiei de Buget a Camerei Deputaţilor. Dacă va accepta propunerea partidului, ar urma să aibă un mandat de aproximativ un an la conducerea ASF.

De cealaltă parte, Ovidiu Wlassopol este fost jurnalist şi fostul soţ al ministrului demisionar al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. El ocupă în prezent funcţia de consilier al lui Mircea Ursache, membru în boardul ASF. 

Badea este profesor la Universitatea din Târgovişte şi are experienţă în mediul financiar doar la nivel teoretic, ţinând cursuri în domeniul pieţei de capital. “Sunt oameni în ASF care mi-au fost studenţi. Nu cred că voi avea o problemă în ceea ce priveşte experienţa”, a declarat, anterior, Badea, pentru Profit.ro.

Cei doi urmează să preia funcţiile care sunt pe prima şi pe a treia poziţie în topul salariilor din România. O statistică guvernamentală obţinută de PressOne arată că fostul preşedinte al ASF, Mişu Negriţoiu, revocat din funcţie în luna mai 2017, a avut în primele 9 luni ale anului 2016 cel mai mare salariu din ţară, un venit brut de 67.568 de lei. El a fost urmat îndeaproape de patru vicepreşedinţi ai ASF, printre care şi fostul vicepreşedinte Cornel Coca Constantinescu, cu venituri brute cuprinse între 57.500 şi 62.568 de lei.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite