Deputatul Ionuţ Săvoiu, despre supărarea oamenilor şi soluţiile viitoare de guvernare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PSD, Ionuţ Săvoiu, crede că ultimele două evenimente notabile, cazul Oprea  - coloana oficială şi incendiul din Cllubul Colectiv, “au pus capac” supărării oamenilor şi asta i-a scos în stradă. Pe de altă parte, Săvoiu crede că rolul preşedintelului Iohannis este hotărâtor în perioada imediat următoare.

“Consider că a fost o măsură înţeleaptă a premierului, luată sub presiunea mişcărilor de stradă. Consider că acest lcuru poate că contribuie la meţinerea stabilităţii într-o perioadă importantă pentru România şi cred că acest eveniment nu trebuie speculat de alte forţe policianiste interesate, pentru că e vorba de durerea oamenilor. Este adevărat, în rândul populaţiei există o percepţie extrem de negativă asupra întregii clase politice şi de modul în care înţelege să îşi exercite atribuţiile. Eu sper că vom găsi posibilitatea de a aduce stabilitate şi politica ce se face în ţară să fie în scopul majorităţii cetăţenilor şi nu în scopul sprijinirii unor interese punctuale”, a declarat Săvoiu.

Deputatul PSD crede că ultimele evenimente i-au făcut pe oameni să iasă în stradă, în ciuda lucrurilor bune pe care le-a făcut Guvernul Ponta, în opinia sa.

„Eu spun că aceste evenimente sunt, într-adevăr tragice pentru cei implicaţi şi au fost cele care au pus capac unor nemulţumiri. Este păcat, totuşi, pentru că Guvernul actual a doveit performanţă. Există o creştere economică, cea mai bună din Europa şi există premisele continuării acestei dezvoltări pentru păstrarea stabilităţii politice şi sociale”.

Săvoiu mai spune că preşedintele Iohannis trebuie să decică cu ce premier va “colabora”  de aici înainte, şi a dat şi câteva variante de guvernare.

“Eu spun că vom găsi cele mai bune soluţii pentru ca lucruile să nu degenereze. Grupurile din Parlament trebuie să se pronunuţe în acord cu aşteptările populaţiei. Sunt plecat şi nu pot să îmi dau cu părerea acum, dar cred că sunt mai multe variante: guvern minoritar, alegeri anticipate, guvern de uniune naţională, guvern minoritar susţinut fie de PSD, fie de PNL. Nu trebuie neglijat rolul preşedinţiei care are un rol important. Despre desemnarea domnului Mircea Duşa în funcţia de premier interimar, spun că este o obligaţie de a asigura funcţionarea Guvernului şi a ministerelor, în condiţiile în care premierul şi-a depus mandatul. În această perioadă, de câteva ore, zile, trebuie să funcţioneze insituţiile”, a declarat deputatul PSD, Ionuţ Săvoiu.

Filialele PSD-UNPR privesc „cu respect“ demisia lui Ponta. Lideri importanţi din România s-au eschivat de la comentarii

Majoritatea liderilor PSD-UNPR ai filialelor din România au comentat depunerea mandatului de către Victor Ponta drept un gest firesc şi onorabil. O parte susţin că manifestanţii din centrul Bucureştiului au fost manipulaţi politic.

Victor Ponta a demisionat. Partidele parlamentare, chemate mâine după amiază la Cotroceni pentru consultări

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis, miercuri seară, o scrisoare preşedinţilor partidelor parlamentare, pe care îi invită la consultări pentru desemnarea unui candidat pentru funcţia de prim-ministru. 

Primele formaţiuni care se vor prezenta la Cotroceni sunt PSD şi  PNL. Astfel, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, Iohannis a trimis o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament, prin care îi invită la consultări la Palatul Cotroceni pentru desemnarea unui candidat pentru funcţia de prim-ministru.

Consultările vor începe joi, la ora 15.00, cu PSD, urmând ca PNL să intre la consultări la ora 17.00, UDMR la ora 18.00 şi minorităţile la ora 19.00.

Vineri, de la ora 11,30 sunt invitate la consultări Uniunea Naţională pentru Progresul României, iar de la ora 12,30 Alianţa Liberalilor şi Democraţilor.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite