Datorie de 10.000 de lei la Colegiul „Ienăchiţă Văcărescu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea liceului nu a reuşit să achite amenajarea amfiteatrului inaugurat acum o lună. Cu tot sprijjinul autorităţilor, părinţilor şi sponsorilor, echipa managerială a colegiului apelează la oricine care doreşte să ajute cu bani achitarea lucrărilor la amfiteatru.

Criza economică afectează şi cel mai bun liceu din Târgovişte. Pentru că nu a reuşit să strângă fondurile necesare pentru achitarea tuturor lucrărilor realizate pentru reabilitarea amfiteatrului, echipa managerială a instituţiei s-a văzut nevoită să apeleze la elevi, părinţi şi profesori pentru a a strânge restul de bani. Pe site-ul instituţiei este afişat un anunţ în acest sens. „Deşi suntem o instituţie cu pretenţii, situaţia financiară generală ne influenţează. Nu am reuşit să strângem bani pentru a achita scaunele cumpărate pentru noul amfiteatru. Ele au costat 45.500 de lei. Mai avem de dat 10.000 de lei. Am primit sprijin de la Primărie, de la profesori, de la părinţi, de la foşti elevi şi de la câţiva sponsori, mult mai puţini decât ne aşteptam”, explică profesoara Gabriela Năduh, director adjunct al colegiului. Lucrările la amfiteatru au început pe la jumătatea lunii decembrie şi au durat o lună.

Unii părinţi nu vor să ajute liceul
Speranţa de a strânge restul de bani pentru achitarea celor 130 de scaune stă mai mult în părinţi. Asociaţia de părinţilor de la nivelul instituţiei de învăţământ s-a implicat în proiectul reamenajării amfiteatrului, dar nu poate obliga pe nimeni să contribuie cu bani. „Lucrările la amfiteatru erau necesare, pentru că sala se degradase foarte mult şi copiii nu aveau unde să ţină activităţile culturale. Noi am ajutat cum am putut la procurarea scaunelor, dar sunt părinţi care nu vor să dea fondul şcolii de 40 de lei pe semestru, stabilit în conformitate cu legea. Unii argumentează prin faptul că fondul şcolii nu este obligatoriu, alţii sunt pur şi simplu reticenţi, deşi noi prezentăm rapoarte cu situaţia banilor strânşi”, a declarat Ana Maria Neacşu, secretara asociaţiei.

Elevii sunt entuziasmaţi de noul amfiteatru
Cei care au de câştigat cu amenajarea amfiteatrului sunt elevii. În liceu funcţionează o trupă de teatru , un cor şi grupuri vocale formate din elevi. „Noul amfiteatru este super. L-am aşteptat, deşi eu nu fac parte din trupa de teatru sau din corul liceului. Dar am prietene care vor evolua pe scenă aici şi abia aştept să văd spectacolele”, mărturiseşte Cristina Păduraru, elevă în clasa a X-a.

Mai e nevoie şi de instalaţie de sonorizare
Lucrările la amenajarea amfiteatrului nu sunt finalizate. „Avem nevoie şi de o instalaţie de sunet, iar oferta pe care am primit-o este de 3.000 de euro. Chiar dacă e criză şi toţi suntem strâmtoraţi, sperăm să putem strânge şi această sumă pentru a finaliza reabilitarea amfiteatrului”, spune profesoara Gabriela Năduh.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite