Dănuţ Bădău, „liberal până la moarte”.„Nu vedeţi că fiecare partid are o latură liberală?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul oraşului-staţiune Pucioasa, Dănuţ Bădău, se declară un liberal înrăit şi, spre deosebire de primarii traseişti care şi-au schimbat doctrina peste noapte el rămâne consecvent valorilor liberale. „Nu vedeţi că fiecare partid are o latură liberală?”, spune edilul şef care se află la al doilea mandat.

De ce crede în valorile liberale?

„Pentru că e singura modalitate prin care se poate asigura dezvoltare, progres, bunăstare, prin muncă şi nu prin ajutoare sociale. Sintagma asta de stat de drept trebuie respectată. Lucrurile trebuie să stea de o maniera în care oamenii să trăiască demn prin muncă, nu prin subterfugii. Libertatea în sensul larg al cuvântului înseamnă foarte mult şi liberalii au fost pionieri în dezvolatare şi în cercetare. Nu vedeţi că fiecare partid are o latură liberală? Omul e pregătit genetic să fie liberal”, conchide liberalul Dănuţ Bădău.

De ce îl aleg oamenii?

„E greu de spus. Oamenii nu ştiu de multe ori de ce te aleg, dar m-au ales cu speranţa, probabil, că va fi mai bine pentru ei, pentru oraş. Oamenii sunt suprinzători şi aleg la semtiment”.

Despre deznomântul prezidenţialelor

„Finalul  a fost neprevăzut. Surprinzător. Eu nu mă gândeam ca Iohannis să câştige. Şi cu atât de mare diferenţă faţă de Ponta. Oamenii au ales pur şi simplu, mai mult spontan. E greu de spus dacă e bun sau nu Iohannis. Nu ştiu cât poate face un preşedinte. Dacă preşedintele va avea o colaborare bună cu externul, e posibil să facă ceva, dar nu prea văd ce anume. Lucrurile pot fi disuctate, dar nu aş putea să precizez ce ar putea face preşedintele pentru a fi bine pentru ţară. Cu toate acestea, e un lucru bun că în momentul acesta există un echilibru în ţară”, a adăugat primarul oraşului Pucioasa.

image

Dănuţ Bădău face politică din anul 2003 şi a fost doar în Partidul Naţional Liberal. 

„În opinia mea, PNL-ul cel vechi ar trebui să existe aşa cum a fost el. Eu nu mi-am făcut opţine pentru nimic. Nu sunt tentat să plec din PNL. Dacă era posibil, mă mutam la Tăriceanu, dar lucrurile în PLR nu era limpezi. Sunt încă în PNL. În structura mea, sunt liberal, nu pot să fiu ţinut fără libertatea pe care o consider eu”, ne-a spus Bădău.

Ce făcut Bădău pentru Pucioasa 

Edilul şef aflat la al doilea mandat se mândreşte cu faptul că în urma sa va lăsa moştenire mai multe proiecte realizate pe fonduri europene.

„Am scris proiecte pentru Pucioasa şi am obţinut fonduri europene pentru dezvoltarea localităţii în sume foarte mari care vor modernizare oraşul într-o proporţie de peste 50%. Sunt fonduri de peste 50 de milioane de euro, însemnând reabilitări de drumuri, sisteme de apă şi canal, staţie de epurare, bazine de alimentare, aducţiuni de apă din surse montante, şcoli, spital, iluminat public”, se mândreşte primarul de oraş-staţiune.

PSD Dâmboviţa a primit în urma legalizării migraţiei 20 de primari. Majoritatea sunt foşti social democraţi, convertiţi la PDL în vremea guvernării Boc. Pe lângă primari 127 de consilieri locali, de la toate formaţiunile politice, s-au înscris şi ei în PSD. 

LISTA COMPLETĂ a "traseiştilor"

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite