Dâmboviţa: A crescut numărul persoanelor care au murit în accidente rutiere grave

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru prevenirea accidentelor rutiere, poliţia dâmboviţeană recomandă participanţilor la traficul rutier să  adopte o conduită preventivă şi respecte, cu stricteţe, regulile de circulaţie
Pentru prevenirea accidentelor rutiere, poliţia dâmboviţeană recomandă participanţilor la traficul rutier să  adopte o conduită preventivă şi respecte, cu stricteţe, regulile de circulaţie

Pe parcursul anului 2013, pe raza judeţului Dâmboviţa au fost înregistrate  479 de accidente rutiere, cu 30 mai puţine, comparativ cu anul 2012. Dintre acestea, 162 sunt accidente rutiere grave, cu 2 mai puţine decât în anul precedent, iar numărul persoanelor decedate a crescut, faţă de 2012, de la 32, la 42. Cifrele au fost prezentate de IPJ Dâmboviţa.

De asemenea, în urma accidentelor, 139 de persoane au fost rănite grav (-17) şi 317 accidente rutiere uşoare (-28), având ca şi consecinţă rănirea uşoară a 426 de persoane (+7).

Analizând principalele cauze generatoare, a reieşit că pe fondul indisciplinei pietonilor s-au produs 95 de accidente rutiere, a vitezei neadaptate la condiţiile de drum 89 de accidente rutiere , iar ca urmare a neacordarea priorităţii de trecere pietonilor 23 şi a vehiculelor 40.

O altă cauză generatoare de evenimente rutiere a reprezentat-o neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers, fiind înregistrate 39 de accidente rutiere.

Ca urmare a abaterilor săvârşite de biciclişti, s-au produse 42 de accidente rutiere, soldate de cu decesul 8 persoane, rănirea gravă a 8 persoane şi rănirea uşoară a 26 de persoane.

În ceea ce priveşte categoria drumurilor, au fost înregistrate 262 de accidente rutiere pe drumurile naţionale ce tranzitează judeţul şi 196 pe drumurile judeţene.

Raportat la mediul producerii accidentelor rutiere, cele mai multe accidente rutiere s-au înregistrat în mediul rural, respectiv un număr total de  322, soldate cu decesul a 38 persoane, 101 persoane rănite grav şi 319 rănite uşor.

În mediul urban, s-a înregistrat un număr de 157 de accidente rutiere, având drept consecinţă decesul a 4 persoane, rănirea gravă a 38 de persoane şi  uşoară a 179.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, poliţia dâmboviţeană recomandă participanţilor la traficul rutier să  adopte o conduită preventivă şi respecte, cu stricteţe, regulile de circulaţie. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite