Cum se învaţă într-o şcoală uitată de autorităţi, care stă să cadă: 6 generaţii de elevi învaţă simultan în două săli de clasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Învăţământ modern" este o sintagmă nedescifrată pentru şase generaţii de elevi din Ulieşti, care învaţă într-o şcoală pericol public. În satul Hanul lui Pală şcoala nu a mai fost reabilitată de zeci de ani. Are doar două săli de clasă. Într-una învaţă 25 de copii, simultan, de la clasa zero şi până la clasa a IV-a, iar în cealaltă învaţă 11 copii de grădiniţă.

Direcţia de Sănătate Publică nu a mai eliberat autorizaţie de funcţionare, pentru că cei mici erau nevoiţi să meargă la toaletele din curte. Unitatea are nevoie urgentă de reparaţii capitale, iar cadrele didactice au apelat la volunari, după ce de la administraţia locală au primit doar beţe în roate. 

Pe site-ul filantropi2016.patrumaini.ro a fost lansată şi o campanie de strângere de fonduri pentru reabilitarea şcolii. 

image

"Şcoala are nevoie de recondiţionare atât în interior, cât şi în exterior. Tavanul sălilor de clasă este foarte înalt, decu toată căldura se pierde. Sursele de căldură sunt sobe vechi. Uşile şi ferestrele sunt foarte vechi şi deteriorate. Ramele geamurilor sunt distanţate de perete, acest lucru permiţând trecerea curenţilor de aer. Parchetul este de asemenea într-o stare foarte avansată de deteriorare şi este existent doar într-o singură sală de clasă. Pereţii necesită lucrări de recondiţionare din cauza fisurilor. Instalaţia electrică este foarte veche", se arată în anunţul de strângere de fonduri pentru reparaţia şcolii. 

Directorul unităţii şcolare se teme cel mai mult de un seism care ar destabiliza clădirea. Pe de altă parte, cadrele didactice luptă cum pot pentru a ţine deschisă şcoală. Strâng bani de la fiecare şi îmfrumuseţează unitatea cum pot.

Reprezentanţii Primăriei spun că au vrut să renoveze clădirea, dar nu au primit avizul tocmai din cauza riscului uriaş de prăbuşire.

image
image
image
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite