Cum ne ajută animalele de companie să pierdem în greutate. Cei mai buni prieteni ai omului pot contribui şi la ridicarea moralului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai bun prieten al omului, câinele, poate fi un partener de nădejde şi la îndeplinirea planurilor de fitness. Mersul pe jos alături de animalul de companie, timp de 30 de minute, poate da rezultate mult mai bune decât o sesiune de gimnastică în acelaşi interval.

Greutatea excesivă sau obezitatea vin cu o serie de complicaţii pentru sănătate cum ar fi bolile cardiace sau diabetul, iar menţinerea unei greutăţi optime necesită o disciplină strictă. Pierderea în greutate necesită mult efort şi perseverenţă. Chiar şi-aşa însă există multe activităţi relativ uşoare care vă pot ajuta să pierdeţi în greutate, potrivit thehealthsite.com.

În mod surprinzător, ultimele cercetări constată că un patruped vă poate ajuta să pierdeţi în greutate.

Un studiu efectuat la Universitatea din Alberta, Facultatea de Medicină şi Stomatologie, a constatat că bebeluşii care trăiesc în casă cu câini au avut un nivel ridicat de doi microbi ( Ruminococcus şi Oscillospira) care, se pare, ajută la reducerea semnificativă a riscului obezităţii şi al bolilor alergice.

De asemenea, animalul de companie vă poate ajuta să evitaţi obiceiurile de viaţă nesănătoase, cum ar fi fumatul. Într-un studiu publicat în revista Tobacco Control, efectuat pe un eşantion de 3.293 de proprietari de animale de companie, cercetătorii au arătat că 21% din totalul participanţilor  fumau regulat, în timp ce 27% trăiau cu fumători sub acelaşi acoperiş. 

Când aceşti participanţi au fost informaţi despre complicaţiile de sănătate ale fumatului, 28,4% dintre participanţii la studiu au renunţat la fumat. Pe de altă parte, 8,7% dintre participanţii la studiu, care trăiau cu fumători, le-au cerut membrilor familiei să renunţe la fumat sau să evite fumatul în interior.

Câinele vă poate ajuta la mişcare

Beneficiile mersului pe jos pentru sănătate şi pentru arderea caloriilor sunt cunoscute. Cu toate acestea, mulţi dintre noi nu se simt suficient de motivaţi pentru a urma acest antrenament uşor. Comoditatea va fi lăsată pe planul doi atunci când aveţi un câine acasă, pentru că plimbarea devine o necesitate, nu o alegere. 

Potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Missouri, o plimbare alături de câinele de companie, timp de 30 de minute, poate aduce rezultate mai bune decât o sesiune de gimnastică pentru o durată similară. 

Cercetarea arată că o persoană cu o greutate de 68 kg poate arde 135 de calorii după doar o jumătate de oră de plimbare. 

Exerciţiile şi dieta sunt cele două arme principale în lupta împotriva greutăţii. În toată această luptă cu kilogramele în plus, câinele tău poate funcţiona ca o sursă de inspiraţie.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite