Cum a fost pedepsit profesorul de religie înregistrat când îşi jignea elevii şi colegii: „Cine a lăsat-o, mă-ta? Tac-tu!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorul înregistrat în timp ce îi jignea pe elevi, dar şi pe colegii de catedră şi-a primit pedeapsa din partea conducerii Liceului "Petru Cercel", din Târgovişte, acolo unde predă.

Adrian Baicu nu mai are dreptul la dirigenţie, iar asta îi scade salariul cu 10% pentru tot restul anului şcolar. De asemenea, profesorul de religie a mai fost sancţionat tot de liceu, singurul for care poate face treaba aceasta, cu avertisment scris şi cu încă o reducere de salariu de 5% pentru o lună de zile. Potrivit ISJ Dâmboviţa, avertismentul este notat în dosarul propriu, iar cadrul didactic îşi poate pierde calificatul de "Foarte Bine".

Adrian Baicu este acuzat de un limbaj nedemn pentru profesia sa. "Băi, dar sunteţi atât de proşti. Tu trebuie să te mai naşti de 100 de ori încât să îţi permiţi să faci gesturile astea de faţă cu mine", "Cine a lăsat-o, mă-ta? Tac-tu! Stai pe loc, aici! Stai pe loc! Nesimţiţii clasei!", "Aveţi nişte profesori proşti şi nişte jigodii ordinare şi puteţi să le transmiteţi din partea mea", toate acestea sunt replicile dascălui de religie.

Între timp, el şi-a dat demisia din funcţia de consilier al primarului Târgoviştei, funcţie pe care o ocupa de 3 ani.

image

Consiliul Judeţean al Elevilor Dâmboviţa reacţionează la comportamentul profesorului de religie, Adrian Baicu, de la Liceul “Petru Cercel”, din Târgovişte, înregistrat în timp ce îşi jignea colegii de catedră şi le vorbea urât elevilor.

Elevii cer autorităţilor sancţionarea comportamentului abuziv al profesorului de religie Adrian Baicu de la Liceul Teoretic „Petru Cercel” din Târgovişte. 
 

“Din înregistrarea audio [..] reiese că domnul profesor Baicu a adus injurii acestora, lezându-le demnitatea şi personalitatea, contestându-le elevilor capacitatea intelectuală şi ameninţându-i că nu le va permite tinerilor înscrierea în examenul naţional de Bacalaureat. Ca rezultat al confirmării autenticităţii înregistrării de către însuşi domnul Adrian Baicu, vedem necesară aplicarea unor sancţiuni în urma prezentării unui astfel de comportament, cadrul didactic încălcând astfel două dintre articolele cuprinse în Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar”, precizează elevii.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite