COS Târgoviște caută „meseriași de oțel”. Elevii care urmează învățământul dual au șansa să fie angajați după absolvirea liceului

0
Publicat:

Donalam, singurul producător de oțel din România care deține două combinate, în Târgoviște și Călărași, lansează un program de învățământ dual în trei licee. Proiectul le oferă șansa elevilor să fie angajați imediat după absolvirea liceului.

COS Târgoviște. FOTO C.S.
COS Târgoviște. FOTO C.S.

Pe lângă asta, pe perioada desfășurării programului, elevii primesc și o bursă de 600 de lei, pe lângă alocația de la stat, iar cei care au rezultate bune la învățătură vor fi recompensațiuplimentar pentru stimularea performanței.

Programul de învățământ dual „Meseriașii de Oțel”, va demara în parteneriat cu trei unități de învățământ liceal din Călărași și Târgoviște, pentru anul școlar 2023 – 2024. Este vorba de Liceul Tehnologic „Constantin Brâncoveanu” și Liceul „Voievodul Mircea” din Târgoviște, și de Liceul Tehnologic „Dan Mateescu” din Călărași.

Încă de băncile liceului, elevii vor fi instruiți teoretic și practic. Sunt vizate meseriile de oțelar, laminorist, electromecanic utilaje și instalații industriale.

La finalul celor trei ani de studiu și practică, elevii vor obține un certificat de competențe recunoscut la nivel european și au șansa obținerii unui un loc de muncă în cadrul companiei Donalam.

Cum se pot înscrie elevii în clasele cu învățământ dual

Înscrierile candidaților în clasele de învățământ dual ale liceelor partenere se vor desfășura în două etape: prima etapă în perioada 3 – 7 iulie 2023, iar cea de-a doua etapă în perioada 25-27 iulie 2023.

Dosarul de înscriere trebuie să conțină următoarele documente: foaie matricolă, adeverință de absolvire a minimum opt clase sau adeverință cu media Evaluării Naționale (pentru cei care au susținut Evaluarea Națională), copie a cărții de identitate (unde există), copie a certificatului de naștere și adeverință de intrare în colectivitate de la medicul de familie sau de la cabinetul școlar.

COS Târgoviște are nevoie de sute de angajați. FOTO Beltrame

Cei interesați de programul de învățământ dual implementat de compania Donalam pot solicita mai multe informații la adresa de email scoaladuala@donalam.ro.

După achiziționarea Combinatului de Oțeluri Speciale (COS) Târgoviște la începutul anului trecut, Grupul Beltrame a reluat în iunie 2022 producția de oțel beton la Târgoviște, dar și în România în același timp, la noi în țară neexistând o altă unitate de producție de acest tip.

Investiții de 500 de milioane euro

Reprezentanții grupului italian au precizat că în cel mult doi ani, combinatul din Târgoviște va asigura jumătate din necesarul intern de oțel-beton pentru construcții, reducând într-o măsură considerabilă dependenţa României de importuri.

Donalam Târgoviște este o unitate a Grupului Beltrame, care a resuscitat industria de profil la nivelul întregii țări. Vorbim de sume uriașe în planul de business. Italienii au anunțat, recent, o investiție de 500 de milioane de euro în retehnologizarea COS Târgoviște, dar și construcția unui combinat nou, în incinta COS, aceasta fiind cea mai mare investiție din județul Dâmbovița, de după 1989.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite