Chiar merita? Şeful Salvamont Dâmboviţa, Doru Diaconescu, a fost dat afară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şi-a petrecut 30 de ani salvând vieţi şi a readus pe drumul cel bun, sute de turişti rătăciţi în munte...dar degeaba. Doru Diaconescu, şeful neîncoronat al Salvamont Dâmboviţa, a fost dat afară, ieri, de consilierii judeţeni.

Consilierii au motivat prin faptul că profesorul Diaconescu nu poate primi încă un salariu şi de la noul înfiinţat Serviciu Judeţean pentru Salvamont Dâmboviţa. În locul său va veni Constantin Mocanu, un salvamontist din Buşteni, despre care se aude că nu a mai urcat pe munte de un an de zile.
Deşi era vizibil afectat de decizia, care l-a luat prin suprindere, Doru Diaconescu nu a făcut nicio declaraţie presei. “Politica a învins şi curajul salvatorului din Bucegi. Păcat! Încă o dovadă că aleşii, când au interes, nu ţin cont de valoare, de talent, de dăruire, de abnegaţie. Doru Diaconescu rămâne un simbol. Este omul care a pus bazele Salvamontului în Dâmboviţa, iar acum a fost înlăturat”, spune un turist care şi-a găsit salvarea în braţele fostului şef de la Salvamont.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite