Centrul de recuperare a militarilor răniţi în teatrele de operaţii are nevoie de ajutor. Este nevoie de lucrări de curăţenie şi îmfrumuseţare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imobilul a fost dat în folosinţă gratuită către Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi "Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir" pentru o perioadă de 49 de ani.
Imobilul a fost dat în folosinţă gratuită către Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi "Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir" pentru o perioadă de 49 de ani.

Centrul de Recuperare, Refacere şi Reabilitare al Veteranilor şi Veteranilor cu Dizabilităti din Teatrele de Operaţii (CRRR- AMVVD) va prinde viaţă cu ajutorul militarilor şi al voluntarilor. Militarii au făcut apel către toţi cei care doresc să dea o mână de ajutor pentru repararea gardului, toaletarea arborilor, plantarea gardului viu, curăţenie exterioară etc. Până acum şi-au anunţat participarea peste 120 de oameni.

Acţiunea va avea loc la Târgovişte, sâmbătă şi duminică (21-22 aprilie) şi la ea vor lua parte şi militarii veterani ai Teatrelor de Operaţii. 

Persoanele care doresc să participe la această acţiune de voluntariat (din Bucureşti sau din judeţul Dâmboviţa) se pot înscrie aici

Uneltele, sculele şi materiale necesare, vor fi asigurate de către militari.

Centrul de recuperare a militarilor va funcţiona în fostul Liceu Militar de la Mănăstirea Dealu, în care a studiat, printre alţii, şi regele Mihai, fiind singurul de acest fel din România şi Europa de Est.

În cadrul acestui proiect, Primăria Târgovişte va pune la dispoziţie locaţia, urmând că Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi "Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir" să asigure finanţarea construirii noului centru, investiţie care va genera, la momentul finalizării, aproximativ 1.000 de locuri de muncă. Nu se cunoaşte, deocamdată, valoarea investiţiei. 

centru militari tgv

Consilierii locali de la Târgovişte şi-au dat acceptul pentru darea în folosinţă gratuită pe 49 de ani a imobilului, către Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi "Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir".

Clădirile Spitalului Mănăstirea Dealu au fost ridicate în 1912, când aici a fiinţat Liceul Militar “Nicolae Filipescu”, unde a învăţat regale Mihai I de România.

”Asociaţia este formată în anul 2014, iar la ora actuală numără peste 10.000 de membri: militari, poliţişti, veterani, veterani cu dizabilităţi, adică militari răniţi, văduve şi 2.000 de membri asociaţi din societatea civilă. Este nevoie de acest centru, aici, la noi acasă. Aici, în România. Aşa cum au colegii noştri din ţările membre NATO. Ne uitam la colegii polonezi sau la colegii americani sau la colegii germani militari şi am văzut că ei au”, a declarat preşedintele Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi din România, Marius Apostol. 

centru militari tgv
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite