Cei mai destoinici "prieteni ai pompierilor" din ţară îşi dau întâlnire la Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 12 – 15 iulie 2016, judeţul Dâmboviţa va fi gazda etapei naţionale a Concursului cercurilor tehnico-aplicative de elevi "prietenii pompierilor", în care cele 20 de echipaje calificate, din 11 judeţe ale ţării şi municipiul Bucureşti, se vor întrece pe Stadionul “Eugen Popescu” din Municipiul Târgovişte.

Competiţia este organizată de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Dâmboviţa şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa.

Începând cu anul 2012, etapa naţională se desfăşoară, din doi în doi ani, pe timpul vacanţei de vară a elevilor, de regulă în luna iulie. 

Probele concursului sunt: 

-Pista de îndemânare peste obstacole; 

-Ştafeta de 400 metri cu obstacole

Fiecare echipaj este format din 10 elevi (un comandant, 8 concurenţi şi o rezervă). Echipajele pot fi constituite exclusiv din băieţi, exclusiv din fete sau mixte. Echipajele mixte concurează împreună cu echipajele de băieţi.

"Vârsta minimă a elevilor este de 11 ani, iar cea maximă este de 15 ani, împliniţi în anul calendaristic în care se desfăşoară concursul. Concursul are un caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul apărării împotriva incendiilor şi se organizează în scopul dezvoltării capacităţii de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă pentru viaţă şi mediu, precum şi al promovării atitudinilor şi comportamentelor corespunzătoare în rândul elevilor, formării şi dezvoltării la elevi a unor trăsături moral-volitive, cum sunt: iniţiativa, spiritul de echipă, curajul, dârzenia, hotărârea, perseverenţa, cinstea, corectitudinea şi disciplina etc şi atragerii unui număr mare de elevi la desfăşurarea activităţilor cercurilor tehnico-aplicative de elevi „Prietenii Pompierilor”", se arată într-un comunicat al ISU Dâmboviţa.

La concurs vor participa 20 de echipaje, atât la fete cât şi la băieţi, din Bucureşti, Dâmboviţa, Hunedoara, Neamţ, Vaslui, Bihor, Sibiu, Vâlcea, Saru Mare, Argeş, Ilfov şi Timiş.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite