Calea Luminii, evenimentul din Joia Mare ce are loc în Târgovişte de 23 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
calea luminii

La Târgovişte se pregăteşte unul dintre cele mai importante evenimente ce se leagă de Sfintele  sărbători de Paşte. Calea Luminii este un eveniment unic, gândit de artistul plastic Mihai Şerbănescu, având o tradiţie de 23 de ani, fără întrerupere.

„Poate nu întâmplător la Târgovişte, au fost peste 40 de voievozi. Poate nu întâmplător la Târgovişte, la Mănăstirea Dealu, se află capul lui Mihai Viteazul. Poate nu întâmplător prima carte a fost tipărită la Târgovişte, la Mănăstirea Dealu. Poate nu întâmplător la Târgovişte s-au născut atâţia scriitori. Poate nu întâmplător la Târgovişte are loc <<Calea luminii>>. Cine iubeşte lumina, lumină va fi”, este mesajul transmis de profesorul Mihai Şerbănescu, pictor.

Mii de târgovişteni şi pelerini vin să se bucure de lumina pe care o aprind ei înşişi, luând parte la aceste eveniment şi aprinzând mii de lumânări.

Evenimentul va avea loc joi, 21 aprilie, cu începere de la 18.00, atunci când la Mitropolie este citită Slujba celor 12 Evanghelii. Lumânările aprinse în faţa bisericii se vor întinde până în Piaţa Mihai Viteazul şi nu va mai continua şi pe Bulevardul Regele Carol, care se află în lucrări de reabilitare.

Sursa Foto Dumbravă

„Transmitem, prin Calea Luminii, un mesaj de încredere şi speranţă şi cred că acest mesaj este mai potrivit decât oricând. Să sperăm că anul viitor va fi mai bine, că nu vom mai avea război şi lucrurile se vor aşeza şi vom privi cu mai mult optimism înainte”, a precizat primarul Cristian Stan.

În 2020, când totul era închis, iar restricţiile cauzate de pandemia de Covid-19 au oprit orice manifestare în ţară, Calea Luminii nu a avut loc în Târgovişte, ci în comuna Gura Ocniţei. Acolo, pictorul Mihai Şerbănescu a aprins 300 de lumânări, pe un deal, alături de alte persoane, pentru a păstra vie tradiţia.

   

Vă recomandăm să mai citiţi:

Calea Luminii, o ediţie aşteptată. Au fost aprinse 2021 de lumânări. „Să ne dea Dumnezeu sănătate” FOTO

 

Calea Luminii din Săptămâna Patimilor ajunge la a 19-a ediţie

 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite