Au fost aprobate procedurile pentru acordarea scutirilor de impozite în anul 2016, respectiv acordarea tichetelor sociale pentru grădiniţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali au adoptat, săptămâna trecută, două proiecte de hotărâre aşteptate de persoanele cu venituri modeste. Astfel, au fost aprobate procedurile pentru acordarea scutirilor de impozite în anul 2016, respectiv acordarea tichetelor sociale pentru grădiniţă.

În primul caz, vorbim de punerea în practică a celei mai importante decizii de relaxare fiscală din istoria municipiului Târgovişte. Astfel, pentru anul fiscal 2016 nu se datorează impozit pe clădirile folosite ca domiciliu, aflate în proprietatea sau coproprietatea persoanelor ale căror venituri lunare sunt mai mici decât salariul minim brut pe ţară ori constau în exclusivitate din indemnizaţie de şomaj sau ajutor social. 

"Pentru a beneficia de scutire, niciunul din veniturile totale lunare ale proprietarului/coproprietarului evidenţiate în declaraţia de venituri nu trebuie să fie mai mare decât salariul minim brut pe ţară corespunzător lunii respective (975 lei pentru ianuarie - iunie 2015 şi 1.050 lei pentru iulie - decembrie 2015). Aceeaşi procedură este valabilă şi pentru scutirea de impozit pe terenurile aflate în proprietatea persoanelor ale căror venituri lunare sunt mai mici decât salariul minim brut pe ţară ori constau în exclusivitate din indemnizaţie de şomaj sau ajutor social. Documentele necesare, modele de cerere şi declaraţie de venituri se găsesc la Primăria Târgovişte – Taxe şi Impozite", a declarat primarul interimar al Târgovişte, Cristian Stan. 

clmtgv

Stimularea celor mici pentru a merge la grădiniţă 

Cel de-al doilea proiect adoptat vine să stimuleze participarea în învăţământul preşcolar a copiilor din familii defavorizate. Vor fi acordate tichete sociale pentru grădiniţă în valoare de 50 de lei/lunar copiilor cu vârste între 3-6 ani, dacă venitul lunar pe membru de familie este de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură (284 lei).

"Sunt două proiecte prin care Primăria Târgovişte vine în sprijinul cetăţenilor, aşa cum o administraţie responsabilă trebuie să facă. Este pentru prima dată în municipiu când oferim politici publice de protecţie socială reală, şi nu doar promisiuni abandonate. Cred şi sper în colaborarea tuturor consilierilor municipali pentru implementarea, în continuare, a acestor acţiuni. Nu sunt ambiţii personale, nu sunt interese marginale, ci fapte concrete care se întâmplă. Mi-ar plăcea să cred că ne dorim cu toţii un municipiu care-şi tratează cu respect şi corectitudine locuitorii. Altfel, ne vom separa în continuare: unii făcând ca aceste lucruri să se realizeze, iar alţii vorbind la televizor despre ce-şi închipuie", a mai spus primarul interimar.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite