Au debutat lucrările la cel mai mare parc din Târgovişte, construit de la zero. Va avea minipoligon pentru copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
parc tgv complex

Primăria Târgovişte anunţă că au debutat lucrările la proiectul celui mai mare parc ce va fi construit în Municipiul Târgovişte. Acesta va fi construit în vecinătatea Complexului Turistic de Nataţie, fosta Bază de Agrement.

„În cadrul investiţiei cu titlul „Reconversia si refuncţionalizarea terenului din vecinătatea Complexului Turistic de Nataţie Târgovişte prin crearea de facilităţi pentru recreere„, pe o suprafaţă de aproximativ 50.000 de mp, va fi implementat un proiect care presupune amenajarea unui spaţiu verde generos, incluzând zeci de specii de arbori ornamentali, arbuşti răşinoşi, foioşi, plante florale, dar şi construirea unui loc de joacă, a unei fântani arteziene, a unei scene cu gradene, a unui foişor sau amenajarea unor piste pentru biciclete”, a precizat primarul Cristian Stan.

În plus, parcul va fi dotat si cu o zonă de fitness cu elemente de tip bare de tracţiune sau cu mobilier urban inteligent cu Wi-Fi, va fi supravegheat video, iar tot spaţiul verde va beneficia de sistem automat de irigaţii.

parc tgv complex
parc tgv complex

Totodată, va fi construit şi un minipoligon destinat celor mici. Copiii se vor putea plimba cu maşinuţele sau bicicletele într-un mediu care imită străzile oraşului şi vor învaţa semnele de circulaţie. 

Valoarea totală a investiţiei este de 11.664.120,71 lei, iar finanţarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa 4, Prioritatea de Investiţii 4.2.

În zonă, Primăria Târgovişte mai are în plan realizarea unui teren de fotbal de antrenament, de terenuri de tenis şi a unei săli de sport, toate pe fonduri europene.

parc tgv complex
parc tgv complex
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite