Anna Andronache are doar şapte ani dar a câştigat un concurs de ciclism

0
0

Are doar 7 ani şi studiază pianul dar asta nu a împiedicat-o să câştige locul I, la categoria ei, la un concurs de ciclism organizat la Ploieşti şi să ia faţa unor ciclişti profesionişti.

Concursul la care a participat se numeşte Cupa EmmedueSport, ediţia 2010. Competiţia a reunit la startul traseului Maraton (60 km) şi Semi-Maraton (30 km) un număr de 186 de concurenţi, atât din ţară, cât şi din străinătate (Ungaria, Grecia, Italia). De asemenea, 12 copii au luat startul în concursul pentru copii cu vârsta între 7-12 ani, printre care s-a aflat şi Anna.

Anna  merge pe bicicletă de la vârsta de trei ani iar sportul acesta i-a fost insuflat de tatăl ei care a făcut ciclism de performanţă. “Îmi place să merg pe bicicletă. A fost foarte greu la concurs dar m-a  împins şi tatăl meu şi cu ajutorul lui a fost mai uşor. Nu m-a ajutat foarte mult dar m-a ajutat atât cât să nu obosesc. A fost un pic greu. Au fost 30 de kilometri de parcurs. Nu m-am speriat deloc la început. M-am gândit doar că trebuie să termin cursa. Nu m-am gândit eu pe ce loc să ajung ci doar să termin, atât. Am terminat înaintea multor oameni mari. Au avut ei nişte probleme tehnice, dar totuşi am terminat înaintea lor”, spune mândră minora.

A muncit enorm ca să poată termina cursa, dar efortul a meritat, spune ea. „M-am simţit extrem de bucuroasă şi am zis că tot efortul pe care l-am depus, tot antrenamentul, au meritat. M-am antrenat destul. Am făcut iniţial un traseu pe la Viforâta. Urcam de două ori pe zi câte zece scări”, ne explică Anna.

Cei 30 de kilometri au descurajat-o la început

La început, Anna s-a descurajat când a auzit că este vorba de un traseu atât de lung. „Când am auzit că traseul are 30 de kilometri m-am descurajat aşa puţin, dar am spus că vreau să particip cu orice chip. Am plecat pregătiţi cu de toate în rucsac. Tatăl meu avea scule, mâncare, apă, de toate. A fost o întrecere destul de disputată pentru că ceilalţi participanţi spuneau între ei: „să nu ieşim în urma fetiţei că ne facem de râs”. Dar la sfârşit noi am forţat şi am ieşit înaintea lor”, spune zâmbind Anna.

Cu toate că vorbim de o victorie de moral iar Anna are tot viitorul înainte, tatăl fetei spune că nu ar fi de acord ca ea să urmeze o carieră în ciclism. „Eu nu aş învăţa-o la curse pentru că ea se bucură de aplauze, de atenţia pe care i-o dau ceilalţi dar mai întâi trebuie să îşi vadă de şcoala ei, de copilăria ei”, spune Cristian Andronache.

La şcoală merge foarte bine

Anna are numai calificative de foarte bine dar la şcoală îi place doar în ziua de vineri pentru că pictează şi cântă la pian. Şi ca să ne dea un exemplu de cât de talentată e şi la literatură, aflaţi că preferatul ei este Emil Gârleanu. „Cenuşăresa şi Mica Sirenă le-am citit de mult. Am trecut de mult peste poveşti şi acum am citesc Emil Gârleanu. Am basme foarte multe, am raftul plin de basme acasă. Cu păpuşile nu mă mai joc de foarte mult timp. Am păstrat însă doar două din ele”, adaugă fetiţa.

Nu-i place calculatorul pentru că „o atrage ca un magnet şi pierde prea mult timp”. „La calculator nu prea îmi place să stau. Doar pe messenger mai stau, dar aşa puţin. Când încep nu mă mai opresc şi d-aia nu mai vreau să stau. Parcă mă atrage ceva şi nu-mi place. Prefer să mă joc, să citesc”, mai spune Anna.

Întrebări şi răspunsuri:
Mai ai de gând să participi la vreo competiţie?

Mai am de gând să particip, dar pe un drum drept şi nu prin pădure. Mai este o cursă acum pe 25 dar nu ştiu ce vom face, că vremea va fi urâtă.


Ce vrei să te faci când vei fi mare?
O să îmi aleg domeniul în care să lucrez în funcţie de cât de bine sunt plătită. Poate că o să mă fac învăţătoare pentru că îmi plac copiii, îmi place să am mulţi copii pe lângă mine.

Ce-i place?
„Îmi place să desenez şi să mă joc cu prietenii mei. Foarte mult îmi place să mă joc şi îmi mai place să citesc basme li literatură”.
Ce nu-i place?
„Nu  îmi place să dorm după-amiaza. Nu-mi place absolut deloc pentru că nu mai am atât de mult timp să mă joc cu prietenii mei”.

Profil:
Nume: Anna Andronache
Născută la 21 ianurie 2003
Locul naşterii: Irlanda
Studii: clasa întâi, Şcoala de Arte, Târgovişte
Familie:  singură la părinţi

Mai multe - Târgovişte

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite