Alexandru Oprea acuzat de Ţuţuianu că a creat prejudicii de imagine organizaţiei PSD Dâmboviţa care "era pe val"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a luat act de demisiile preşedintelui CJD, Alexandru Oprea, din toate funcţiile deţinute în partid. Soarta acestuia, însă, va fi decisă vineri, întrucât în şedinţa BPJ de ieri seară nu s-a luat nicio decizie.

Potrivit lui Adrian Ţuţuianu, toţi cei 21 de membri ai BPJ şi-au spus punctul de vedere asupra faptelor "răzvrătitului" Alexandru Oprea care "a creat prejudicii serioase de imagine" organizaţiei judeţene care "era pe val".

"Am luat act de demisia dlui Oprea din funcţia de preşedinte al organizaţiei de la Răzvad. Urmează să desemnăm în săptămâna următoare o conducere interimară. Am luat act de demisia din funcţia de secretar executiv al Orgamizaţiei Judeţene Dâmboviţa. Urmează ca în perioada următoare să mă decid şi să propun Biroului Permanent Judeţean un înlocuitor. Sunt convins că avem resursă umană suficientă ca să putem să ne facem treaba la nivelul cel mai bun. Concluzia tuturor membrilor BPJ a fost unanimă în a susţine că modul în care domnul Oprea a procedat este total greşit, că a creat prejudicii serioase de imagine unei organizaţii care se afla pe valul încrederii şi în partid, şi în societatea dâmboviţeană, că lucrurile astea sunt inacceptabile şi trebuie să luăm anumite măsuri", a spus Adrian Ţuţuianu în cadrul unei conferinţe de presă.

Soarta lui Oprea va fi decisă vineri într-o nouă şedinţă de BPJ.

"Nu am vrut să luăm aseară o decizie. Era destul de târziu, lucrurile s-au spus. Colegii mei au posibilitatea să analizeze în detaliu ce s-a întâmplat aseară şi, ca urmare, vineri seară, de la ora 20.00, vom avea o nouă şedinţă a BPJ şi vom stabili ce avem de făcut. Vreau să-i asigur pe toţi membrii de partid şi pe toţi dâmboviţenii că suntem oameni politici maturi şi responsabili, că ne interesează buna administrare a ţării, a judeţului şi a fiecărei localităţi în parte, că suntem conştienţi de responsabilitatea pe care o avem în calitate de câştigători ai alegerilor locale şi naţionale şi că prioritatea noastră absolută este guvernarea. În acest context, vă spun că oricine nu înţelege imperativele momentului face un pas în afara partidului sau, dacă nu în afara partidului, în lateral şi ne lasă să ne facem treaba", a mai spus Ţuţuianu.

"Oamenii aşteaptă de la noi..."

"Nu am să tolerez nimănui să strice munca miilor de membri de partid pe care îi avem şi care au aşteptări mari de la noi şi nu am să las pe nimeni să mai aducă vreodată prejudicii de imagine acestei organizaţii. Vă spun că, după mitingul de la Târgovişte şi după rezultatele pe care le-am obţinut, Organizaţia Judeţeană Dâmboviţa era şi sper că este şi astăzi, cu toate aceste incidente, una dintre cele mai respectate şi mai bine văzute în partid. Ce-am reuşit să obţinem ca reprezentare la nivel parlamentar şi guvernamental sunt lucrur care vin să confirme opinia favorabilă a conducerii partidului faţă de această organizaţie. N-am să contest niciodată calităţi profesionale ale unor oameni. Dar, pe de altă parte, toată lumea trebuie să înţeleagă că n-avem voie la niciun fel de derapaj. Şi, repet, voi sancţiona orice derapaj, şi nu pentru că sunt eu extrem de autoritar, ci pentru că e nevoie de ordine ca să putem să ne facem treaba. Oamenii aşteaptă să punem în aplicare programul „Dâmboviţa 2025”, nu să ne certăm", a dăugat Ţuţuianu.

Acesta nu a dorit să divulge motivele pentru care s-a ajuns ca un om de bază din PSD Dâmboviţa să fie cu un picior în afara partidului. În şedinţa de vineri se poate ajunge chiar la excluderea din partid a lui Oprea, fapt ce ar duce şi la dmiterea sa din funcţia de preşedinte al CJD.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite