Acţiune de salvare pe Muntele Tătaru. Patru turişti din Bucureşti, în pericol de moarte VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru turişti din Bucureşti au fost în pericol de moarte, duminică, după ce, din cauza cauza ninsorii abundente s-au rătăcit în Munţii Bucegi, în zona Muntelui Tătaru.

Echipa Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa aflată la Baza de salvare montană Peştera a fost alertată, duminică, în jurul orei 19:00, să intervină în sprijinul a patru turişti din Bucureşti. 

Date fiind condiţiile meteo nefavorabile (ninsoare, vânt), stratului nou de zăpadă depus şi vizibilităţii scăzute, odată cu lăsarea întunericului aceştia s-au abătut de la traseul marcat, fiind greu de reperat în pădure, necesitând intervenţia promptă a salvatorilor.

Echipa de prim răspuns, formată din doi salvatori montani, a pornit către zona specificată de turişti, muntele Tătaru, alegând cel mai rapid traseu. Din cauza intemperiilor şi a stratului de zăpadă depus, cu risc crescut de avalanşă, aceştia au fost nevoiţi să aleagă un traseu alternativ pentru a ajunge în condiţii de siguranţă la cei aflaţi în dificultate. 

O a două echipă, formată din alţi doi salvatori montani, a fost mobilizată pentru a veni în sprijinul colegilor, iar turiştii au fost reperaţi în jurul orei 00:30. Acţiunea de salvare s-a încheiat la 02:45 când cei patru împreună cu salvamontiştii au ajuns la cabana Bolboci, unde aveau parcate autoturismele. 

    

„Specificăm faptul că turiştii nu aveau afecţiuni medicale, erau extenuaţi şi puţin speriaţi, dar odată cu vederea salvatorilor starea lor s-a schimbat în bine. Pe întreg parcursul operaţiunii de căutare/salvare, echipa de salvatori a menţinut permanent legătură cu ei. Îi rugăm pe turiştii ce doresc să ajungă în zona montană a judeţului Dâmboviţa, să se informeze la punctele Salvamont sau telefonic despre starea traseelor şi condiţiile meteo. Solicitaţi cu încredere sprijinul Echipei Salvamont-Salvaspeo Dâmboviţa”, a precizat echipa Salvamotn Dâmboviţa.

Salvatorii anunţă că în zona montană a judeţului Dămboviţa este grad ridicat de producere a avalanşelor pentru următoarele zile. 

Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa: 0726.686.685

Dispeceratul Naţional Salvamont: 0725.826.668 (0salvamont)

Imagine indisponibilă
Imagine indisponibilă
Imagine indisponibilă
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite