A murit preotul Iosif Emil Ionescu. Slujbă de pomenire făcută de ÎPS Nifon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Părintele a trecut la cele veşnice la vârsta de 77 de ani, după o lungă şi grea suferinţă
Părintele a trecut la cele veşnice la vârsta de 77 de ani, după o lungă şi grea suferinţă

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON, împreună cu părinţi consilieri de la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviştei, au sâvârşit, la Parohia Sf. Nicolae Androneşti din Târgovişte, o slujbă de pomenire la căpătâiul pr. Iosif Emil Ionescu, fost paroh al acestei biserici, trecut la cele veşnice sâmbătă, 28 noiembrie.

Preotul Iosif Emil Ionescu a fost cunoscut ca un om hotărât, dârz şi mare iubitor de muzică bisericească, cu o voce impresionantă, iscusit şi înţelept duhovnic. 

"Lucrarea pastoral-misionară a părintelui s-a caracterizat, timp de trei decenii, printr-o iscusită împletire a valorilor credinţei creştine cu cele ale culturii, dar şi cu o deosebită delicateţe spirituală, călăuzind numeroşi creştini pe calea credinţei, iar pe mulţi tineri îndrumându-i spre studiul teologiei", se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Târgovişte.

          

preotul Iosif Emil Ionescu

Părintele a trecut la cele veşnice la vârsta de 77 de ani, după o lungă şi grea suferinţă. A absolvit Seminarul Teologic din Bucureşti, apoi Institutul Teologic de grad Universitar din Bucureşti, fiind preot, mai întâi la Parohia Valea Lungă Ogrea, iar apoi, împreună cu tatăl său, vrednicul de pomenire părinte Gheorghe Ionescu, la Parohia Sf. Nicolae Androneşti din Târgovişte. 

Părintele are doi copii, o fată şi un băiat, iar fratele său slujeşte Ortodoxia Românească la o parohie din Geneva, Elveţia.

          

Slujba de înmormântare va avea loc luni, 30 noiembrie, la biserica Parohiei Sf. Nicolae Androneşti din Târgovişte, la ora 12.00.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite