A murit Mihai Mihail, preşedintele SLI Dâmboviţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele SLI Dâmboviţa, Mihai Mihail, s-a stins din viaţă, după o lungă şi grea suferinţă. Înmormântarea va avea loc joi, 7 aprilie 2016. Corpul neînsufleţit se află depus la capela Biserica Izvorul Tămăduirii din Târgovişte.

Mihail a fost primul preşedinte al SLI Dâmboviţa

Istoricul Sindicatului Liber Învăţământ Dâmboviţa

Sindicatul Liber Invăţământ Dâmboviţa s-a constituit în cadrul primei Conferinţe judeţene democratice, desfăşurate în data de 28 februarie 1990. În cadrul acestei conferinţe s-au conturat şi primele organe de conducere şi a fost adoptat statutul noii organizaţii judeţene a sindicatului lucrătorilor din învăţământul dâmboviţean. Tot atunci s-a hotarât afilierea noului sindicat la Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI).

Primul preşedinte al SLI Dâmboviţa a fost ales domnul Mihai Mihail, lider la Liceul Nr. 6 Târgovişte.

Sindicatul Liber Învăţământ Dâmboviţa s-a înregistrat ca persoană juridică la Judecătoria Târgovişte în data de 16 martie 1990 când, instanţa de judecată, prin Hotărârea 72/1990, a decis înscrierea SLI Dâmboviţa în registrul organizaţiilor şi asociaţiilor din judeţ.

In prezent, SLI Dâmboviţa este afiliată la Confederaţia Sindicatelor Democratice din România(CSDR), confederaţie reprezentativă la nivel naţional, afiliată la ETUC (Confederaţia Europeană a Sindicatelor) şi la CMT (Confederaţia Mondială a Muncii). Are în componenţa sa 20 de federaţii profesionale şi de ramură, atât din sectorul bugetar cât şi cel de stat.

În întreaga sa existenţă de 25 de ani SLI Dâmboviţa s-a dovedit un autentic promotor al luptei sindicale, atât la nivel judeţean cât şi naţional, prin structurile federative sau confederative. Participarea activă şi de calitate a sindicatului nostru la viaţa sindicală a atras aprecierea celorlalte sindicate, apreciere recunoscută prin alegerea reprezentanţilor săi în forurile de conducere în toată această perioadă. 

În prezent Sindicatul Liber Invăţământ are un număr de 5975 membri şi este reprezentativ prin hotărâre judecătorească în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Dâmboviţa.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite