24 de stâlpi de curent, culcaţi la pământ de vijelie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vântul puternic a lăsat în beznă peste 150 de familii, din localitatea dâmboviţeană Braniştea. Timp de 24 de ore au stat fără curent electric după ce mai mulţi stâlpi de electricitate au fost culcaţi la pământ de o vijelie puternică.

Angajaţii Electrica Târgovişte au numărat în această dimineaţă nu mai puţin de 24 de stâlpi căzuţi. „A fost de ajuns să cadă unul că după aceea, ceilalţi au fost traşi de fire. Este vorba de 12 transformatoare de medie tensiune. Acum trebuie să schimbăm proiectul şi să amplasăm stâlpii în altă parte, pentru că aici pe câmp e pământul moale”, spune un angajat al Electrica.

„Ni se strică mâncarea în frigider”

Sătenii sunt extrem de revoltaţi şi spun că li se strică mâncarea în frigider şi prinde miros dacă nu se va remedia situaţia mai repede. „Am crezut iniţial că nişte hoţi au vrut să fure cablurile şi din cauza asta am rămas noi fără curent. Dar am văzut că stâlpii sunt rupţi. Nu ştiu ce o să ne facem pentru că eu, ieri, am tăiat doi porci şi mi se alterează carnea”, ne spune supărată Maria Stan, o femeie în vârstă de 55 de ani din Braniştea.
Bătrânii din sat spun că nu au mai văzut aşa vânt puternic de când se ştiu. „Vă daţi seama cum a bătut vântul, ieri, dacă a putut să rupă stâlpii din beton armat. Te lua pe sus dacă stăteai acolo în câmp. A fost groazăvie”, povesteşte o altă femeie.

„Astăzi vor avea curent”

Reprezentanţii Electrica spun că în aceastăp după-amiză, toţi locuitorii afectaţi, vor avea curent electric. „Au mai fost afectate şi localităţile Podul Rizii, Ghineşti, Dâmbovicioara şi Moara Nouă. De dimineaţă au fost remediate problemele la 10 posturi de transformare, iar după-amiză vor fi remediate şi celelalte defecţiuni”, a declarat Daniela Crintea, purtătorul de cuvânt al Electrica Târgovişte.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite