Zeci de suceveni, traşi pe sfoară cu presupuse locuri de muncă în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zeci de suceveni au fost păcăliţi de o firmă de recrutare a forţei de muncă
Zeci de suceveni au fost păcăliţi de o firmă de recrutare a forţei de muncă

Mai mulţi suceveni cărora li s-au promis locuri de muncă bine plătite în Occident plâng acum după banii pe care i-au dat firmei de recrutare şi ai cărei reprezentanţi au dispărut fără urmă.

Aproximativ 60 de persoane au protestat împotriva unei firme de recrutare de forţă de muncă, despre care cred că i-a păcălit cu locuri de muncă bine plătite în ţări din Europa.

Oamenii s-au adunat sâmbătă în faţa sediului SC Work Jobs SRL, numai că au avut surpriza să constate că firma era închisă iar la telefoane nu răspunde nimeni.

Nemulţumiţi, sucevenii au sunat la 112, de unde li s-a recomandat să meargă la sediul poliţiei pentru a depune reclamaţii.

„În urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a constatat că societatea are un punct de lucru amplasat în municipiul Suceava,  cu obiect de activitate ,,selecţionare şi plasare forţă de muncă  în străinătate”, iar uşa de acces în clădire era încuiată”, a arătat inspectorul principal Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava.

Oamenii au depus plângeri la poliţie şi au povestit că au plătit între 300 şi 500 de euro cu titlu de comisioane în schimbul promisiunii unor locuri de muncă în străinătate.

Sucevenii urmau să plece la muncă în Germania, în construcţii, în Danemarca, la ferme de creştere a animelelor, şi în Olanda, la florării, salariile lunare promise ridicându-se la 1.000-1.300 de euro.

Poliţiştii de la Serviciul de Investigarea Fraudelor din cadrul IPJ Suceava au început cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

Suceava


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri