Virozele fac ravagii în tot judeţul Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii sunt cei mai afectaţi de bolile sezonului rece
Copiii sunt cei mai afectaţi de bolile sezonului rece

Dacă gripa încă nu şi-a făcut simţită prezenţa în judeţ, virozele şi pneumoniile fac ravagii în rândul populaţiei şi în special în rândul copiilor.

2.764 de suceveni au fost diagnosticaţi săptămâna anterioară cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, din care 1.707 sun copii cu vârsta până în 14 ani. În privinţa pneumoniilor, numărul acestora a ajuns 667 la nivelul judeţului, din care 382 din zona Sucevei. În total 144 de suceveni cu viroze şi pneumonii au avut nevoie de internare din cauza complicaţiilor. Medicii le recomandă părinţilor să evite să îşi ducă copiii în locuri aglomerate, iar la primele simptome să apeleze la doctorul de familie şi să îi izoleze la domiciliu.

„Oamenii trebuie să ştie că dacă fac vaccinul antigripal nu înseamnă că vor fi protejaţi şi împotriva răcelilor, virozelor sau pneumoniilor. Acestea pot apărea oricând dacă organismul nu este slăbit. De aceea, este recomandat ca în această perioadă să se consume fructe şi legume şi să se bea foarte multe lichide“, a spus medicul de familie Doina Draga Buimistriuc.

Din fericire, până în prezent niciun sucevean nu a fost diagnosticat cu gripă, în acest sezon. În sezonul 2010-2011, 108 suceveni au contactat una din tulpinile virusului gripal. Dintre aceştia, trei au avut AH1N1, numită în Romania şi gripa porcină. Cei care vor să se vaccineze pot apela la medicii de familie, însă numărul vaccinurilor este extrem de redus comparativ cu anii trecuţi, doar 20 de vaccinuri pe cap de medic. Aceştia trebuie să îi trieze pe pacienţi astfel încât să fie vaccinate persoanele cu risc. Cei care vor să îşi cumpere vaccinul din farmacii pentru a se imuniza împotriva gripei trebuie să plătească în jur de 30 de lei.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite