Videoclip realizat în România, selectat pentru competiţia oficială la Festivalul European de Film Independent

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine din videoclipul piesei Lindo, nominalizat oficial pentru Festivalul European de Film Independent
Imagine din videoclipul piesei Lindo, nominalizat oficial pentru Festivalul European de Film Independent

Videoclipul melodiei Lindo, compusă şi interpretată de duoul bucureştean Plurabelle, a fost selectat oficial la Festivalul European de Film Independent, cea mai importantă competiţie de profil organizată pe bătrânul continent, cunoscută şi sub numele de „European Sundance“. Regizorul videoclipului, Bogdan Stamatin, este originar din Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava.

Formaţia "Plurabelle" este un proiect de muzică alternativă iniţiat de Cristian Fierbînţeanu şi Alex Bălă. "Lindo" este primul single de pe LP-ul formaţiei, care urmează să fie lansat în cursul anului 2014 de către o respectată casă de discuri din Franţa, "Stellar Kinematics".

Videoclipul piesei "Lindo" a fost filmat dintr-o singură scenă într-un apartament din centrul Bucureştiului în vara anului 2013.

Reprezentanţii "ÉCU The European Independent Film Festival" au făcut publică pe 12 februarie lista realizărilor cinematografice selectate pentru competiţia oficială, programată la Paris în perioada 4-6 aprilie. Realizatorul videoclipului "Lindo", regizorul român Bogdan Stamatin, originar din Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, a fost nominalizat oficial la categoria "European Music Videos", alături de alţi şapte competitori din Norvegia, Marea Britanie, Ucraina şi Franţa.

Festivalul, ajuns la a IX-a ediţie, este considerat cea mai importantă competiţie europeană de film independent, comparată, ca amploare, cu celebrul "Sundance" din Statele Unite ale Americii. Festivalul aduce anual în prim plan filme care demonstrează inovaţie, calitate şi creativitate. Există 15 categorii, dintre care 7 sunt deschise producătorilor non-europeni (regizori din America, Australia, Africa, şi Asia), şi 25 de premii în total.

Două site-uri de cultură alternativă celebre în Franţa, vice.com şi hartzine.com, au remarcat realizarea cinematografică, pe care au descris-o ca fiind "angoasantă", dar suficient de intensă pentru a rămâne în memorie.

"Vă treziţi într-o dimineaţă într-un apartament labirintic, înconjuraţi de români în maieuri şi brusc, totul se transformă într-un cadru angoasant. Filmat într-o singură scenă, noul clip al duoului românesc Plurabelle se inspiră direct din Time's Arrow, romanul cu cronologie inversă al lui Martin Amis. În fond, scenariul e perspectiva realizatorului Bogdan Stamatin, fiindcă ar fi putut la fel de bine să fie un întreg amestec între stilurile Sami Raimi, Gaspar Noé şi Glen Baxter", este descrierea făcută de criticii francezi de la vice.com.

Videoclipul a primit şi atenţia realizatorilor unui blog specializat pe cultură alternativă din New York: "E bizar să fii privit intens timp de aproape şapte minute în timp ce mergi înapoi, printr-o casă dezordonată, înconjurat de străini. Plurabelle face asta pe cel mai nou single al lor. Dacă numele formaţiei vă sună străin, atunci aveţi dreptate. Duo-ul este din Bucureşti, cel mai mare oraş din România, pentru cei dintre voi care n-au citit un feed de politică în viaţa lor".

Mai puteţi citi:

VIDEO Actriţa româncă Olimpia Melinte, nominalizată la Premiile Goya, „Oscarurile Spaniei“

Ieşeanca Olimpia Melinte, apariţie de senzaţie la Gala Premiilor Goya, "Oscarurile cinematografiei din Spania"

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite