VIDEO Traseul Şaru Dornei - Vatra Dornei, unul dintre cele mai frumoase trasee montane din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cele mai frumoase trasee montane din România se află în judeţul Suceava. Traseu dintre Şaru Dornei şi Vatra Dornei porneşte de la podul de peste râul Neagra Şarului şi constă în traversarea Dealului Negru. Din vârful acestuia se pot vedea atât munţii Căliman, cât şi vârfurile Giumalău, Rarăul şi Pietrosul Bistriţei, o privelişte deosebită.

Unul dintre cele mai frumoase trasee montane din România este cel dintre localităţile Şaru Dornei şi Vatra Dornei din judeţul Suceava. Acest traseu porneşte de la podul de peste râul Neagra Şarului şi constă în traversarea Dealului Negru, care se vede bine din locul de plecare. După ce trecem de biserica din sat, urcăm pe lângă câteva case izolate  şi ajungem la o poartă din bârne, în stânga căreia se găseşte un popas cu o bancă şi o masă.

De aici se poate admira o privelişte minunată. Se pot vedea atât munţii Căliman, cât şi vârfurile Giumalău, Rarăul şi Pietrosul Bistriţei. Unul dintre cele mai frumoase trasee montane din România continuă pe lângă un saivan de animale şi după ce trecem de un pâlc de pădure, ajungem aproape de releele din vârful Dealului Negru, în zona superioară a telescaunului dinVatra Dornei. Peisajul este unul deosebit, de aici putându-se observa munţii Suhard.

Coborârea pe unul dintre cele mai frumoase trasee montane din România se face pe un drum care duce printr-o pădure, mergem pe o potecă care dă peste un gard de bârne. De aici mai mergem câteva sute de metri, până la un indicator, de unde facem spre stânga, tot prin pădure. Undeva mai jos trecem din nou pe lângă câteva relee care nu mai funcţionează de mult. Coborârea de pe acest traseu are o privelişte minunată, deoarece sunt multe zone defrişate care ne oferă vizibilitate în toate direcţiile.

În apropiere de oraş, drumul se bifurcă, iar noi ne parcurgem mai departe unul dintre cele mai frumoase trasee montane din România, nu spre Vatra Dornei ci ne vom deplasa în aceeaşi direcţie, spre est. Imediat ajungem într-o poieniţă, unde poteca coboară spre stânga, către oraş. De aici, facem puţin spre dreapta către nişte stânci de dimenisiuni mici, iar după ce mai mergem câţiva metri prin pădure, ajungem iar într-o poieniţă, de unde se poate vedea turnul mănăstirii Acoperământul Maicii Domnului de la Dorna Arini.

După ce mai coborâm puţin, ajungem în oraşul Vatra Dornei, unde se termină traseul dinspre Dorna Arini, unul dintre cele mai frumoase trasee montane din România.

Alte ştiri din Suceava:

Iazul blestemat din Suceava, care a înghiţit un alai întreg de nuntaşi. Oamenii spun că iazul Nimirceni îşi ia tribut viaţa unui tânăr, în fiecare an

Doi elevi de la un liceu din Suceava au ajuns la spital după ce au consumat etnobotanice. Aceştia au vrut să sărbătorească faptul că au trecut cu bine de simularea de la BAC

Prefectul judeţului Suceava a scăpat de control judiciar

Elevi ispitiţi cu bani de călugării de la Mănăstirea Sihăstria Putnei: se premiază eseurile pe tema „De ce e importantă ora de religie pentru mine“

Magistraţi din Rădăuţi, acuzaţi de abuz grav împotriva libertăţii de exprimare: dosar penal pentru opiniile de pe internet

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite