Prefectul judeţului Suceava a scăpat de control judiciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prefectul Florin Sinescu la intrare in sediul DNA Suceava
Prefectul Florin Sinescu la intrare in sediul DNA Suceava

Curtea de Apel Suceava a admis contestaţia prefectului judeţului Suceava, Florin Sinescu şi i-a ridicat acestuia controlul judiciar instituit împotriva sa de Tribunalul Suceava. În sarcina prefectului Sucevei, judecătorii au reţinut trei infracţiuni de abuz în serviciu şi o infracţiune de uzurpare a funcţiei.

Curtea de Apel Suceava a admis contestaţiile formulate de prefectul judeţului Suceava - Florin Sinescu şi de primarul comunei Brodina - Vasile Viorel Melen, împotriva încheierii din 21 februarie 2015 a Tribunalului Suceava, prin care s-a decis punerea lor sub control judiciar. Astfel, magistraţii suceveni au ridicat orice restricţie luată împotriva celor doi, respingând în acelaşi timp şi contestaţia formulată de DNA - Serviciul Teritorial Suceava. Decizia instanţei sucevene este una definitivă.

În data de 21 februarie 2015, Tribunalul Suceava a respins ca neîntemeiată, propunerea procurorilor DNA – Serviciul Teritorial Suceava cu privire la luarea măsurii arestării preventive faţă de Florin Sinescu, prefectul judeţului Suceava şi Vasile Viorel Melen, primarul comunei Brodina. Judecătorii suceveni au dispus în schimb luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de cei doi. Florin Sinescu este inculpat în cauză sub aspectul săvârşirii a trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial şi a infracţiunii de uzurpare a funcţiei. Pe durata controlului judiciar prefectul Sinescu nu avea dreptul să depăşească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a Tribunalului Suceava.

Primarul Vasile Viorel Melen a scăpat şi el de arest preventiv, împotriva lui fiind de asemenea luată măsura controlului judiciar pentru comiterea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice. Procurorii DNA Suceava au reţinut în sarcina prefectului Florin Sinescu că nu a emis ordinul de încetare din funcţia de primar al comunei Udeşti, a inculpatului Săvel Botezatu, iar în plus a intervenit pe lângă angajaţii APIA Suceava pentru ca asociaţia înfiinţată de Săvel Botezatu şi casieriţa Marinela Borza să primească ilegal subvenţii în valoare de 724.096,99 de lei.

În sarcina lui Sinescu s-a mai reţinut că, în complicitate cu Vasile Viorel Melen, primarul din Brodina, a creat un prejudiciu de peste 1,2 milioane de lei firmei Test Prima, în cazul celor nouă case construite sinistraţilor din Brodina, în urma inundaţiilor din 2008. Pe lângă aceste fapte extrem de grave, dar ştiute de toată lumea, Sinescu, reprezentantul Guvernului României în judeţul Suceava, a mai fost acuzat de DNA şi de infracţiuni demne de un şmenar care-şi face veacul pe la poarta bazarului. El ar fi obţinut ilegal pentru socrii săi un teren de 26.103 mp în Moldoviţa, a intervenit la Poliţia Rutieră Suceava şi Iaşi pentru recuperarea unui permis de conducere reţinut, după ce un amic de-al său a fost prin conducând cu 106 km/h. O altă faptă de care a fost  acuzat prefectul Florin Sinescu este aceea că şi-a înmatriculat un Audi cu documente fictive.

Vasile Viorel Melen, primarul din Brodina, este acuzat că, pe lângă afacerea cu casele sinistraţilor în care a fost săltat prefectul Florin Sinescu, a determinat Consiliul Local Brodina să aprobe un împrumut pentru a achita datorii pe care Primăria le avea la firma proprie.

Alte ştiri din Suceava:

Iazul blestemat din Suceava, care a înghiţit un alai întreg de nuntaşi. Oamenii spun că iazul Nimirceni îşi ia tribut viaţa unui tânăr, în fiecare an

Magistraţi din Rădăuţi, acuzaţi de abuz grav împotriva libertăţii de exprimare: dosar penal pentru opiniile de pe internet

Minerii de la Crucea s-au blocat în subteran şi vor să negocieze doar cu premierul Victor Ponta

Peste 250 de copii dintr-o localitate din Suceava nu au unde să meargă la grădiniţă, iar alţi 314 se chinuie într-o şcoală care stă să cadă peste ei

Criminali în serie, tată şi fiu, săltaţi pentru trafic de persoane, după ce au ieşit din puşcărie: forţau tinere să cerşească pentru ei

Suceava


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri