VIDEO Descinderi DNA şi DIICOT la Suceava, în dosare de corupţie şi contrabandă. Sunt vizate şi instituţii

0
0
Accesul publicului la Serviciul Permise Suceava a fost  interzis FOTO Oana Şlemco
Accesul publicului la Serviciul Permise Suceava a fost  interzis FOTO Oana Şlemco

Cele două acţiuni ale DNA şii DIICOT nu au legătură între ele, dar se desfăşoară simultan în judeţ. Importante forţe de ordine sunt angrenate în percheziţiile din aproape o sută de locaţii. Ancheta DNA vizează fapte de corupţie ce au în prim-plan Serviciul Judeţean de Permise şi Înmatriculări Auto Suceava.

Procurorii DNA Suceava fac, joi, 26 noiembrie 2020, 67 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Suceava, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Neamţ şi Bacău, în dosare care vizează infracţiuni de corupţie, spălare de bani şi constituirea unui grup infracţional organizat, nouă dintre acţiuni având loc la instituţii publice.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava fac cercetări în trei cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, de spălare a banilor şi de constituirea unui grup infracţional organizat, presupus săvârşite în perioada 2018-2020.

„În cursul zilei de 26 noiembrie 2020, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 67 de locaţii situate pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor: Suceava, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Neamţ şi Bacău, din care nouă sunt instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale", a anunţat DNA.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Generale Anticorupţie şi a Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

La Suceava, descinderile DNA au vizat şi Serviciul Judeţean de Permise şi Înmatriculări Auto (unde activitatea a fost suspendată, spre marea nemulţumire a publicului), surse judiciare dezvăluind, neoficial, că ar putea fi vorba de fapte asemănătoare cu cele de acum câţiva ani, din judeţul Argeş, unde mii de permise auto au fost eliberate ilegal, contra unor şpăgi foarte mari. Oficial, informaţia nu a fost confirmată.

Tot la Suceava, fără legătură cu ancheta DNA, poliţiştii efectuează, joi, sub coordonarea DIICOT, 28 de percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de contrabandă cu ţigări, 18 dintre acestea urmând să fie duse la audieri.

"Din cercetări a reieşit că, în perioada 2019 şi până în prezent, o grupare infracţională specializată în contrabandă calificată ar fi introdus în mod ilegal, pe teritoriul României, aproximativ 11.000.000 de ţigarete provenite din contrabandă, pe care ulterior le-ar fi comercializat pe piaţa internă. Prejudiciul este estimat la peste 1.600.000 de euro", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Potrivit anchetatorilor, ţigaretele ar fi fost aduse în ţară pe la "frontiera verde" cu Republica Ucraina, prin locuri stabilite anterior situate în judeţul Suceava, beneficiind şi de sprijinul a şapte poliţişti de frontieră de la Brodina, cooptaţi în activitatea infracţională.

Acţiunea este desfăşurată de poliţişti de la Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, iar suportul de specialitate este asigurat de Direcţia de Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

La operaţiune participă poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Suceava, Neamţ, Bacău şi luptători de la Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, precum şi specialişti ai Direcţiei Generale a Vămilor, dar şi ai Poliţiei de Frontieră. 

Vă recomandăm şi:

Cum îi terorizau pe angajaţii sălilor de jocuri din Neamţ membrii unui grup interlop condus de trei fraţi

Traficanţi de droguri coordonaţi din SUA, prinşi de DIICOT. Şeful „Hells Angels Romania” şi alţi motociclişti, ridicaţi de mascaţi - VIDEO

Mai multe - Suceava

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite