Viaţa din centrul Sucevei, dată peste cap de parcare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările la parcarea subterană au golit magazinele de clienţi, iar unor locatari le-au crăpat pereţii. Haosul din zona Casei de Cultură se va menţine până la începutul anului 2013, când vor fi date în folosinţă cele 162 de locuri pentru şoferi.

Efectele lucrărilor subterane se resimt în tot ce înconjoară şantierele la cele două parcări subterane. Străzile s-au distrus în urma circulaţiei intense şi de mare tonaj. Sunt pline de gropi, de crăpături în asfalt, de maşini parcate haotic şi de camioane pline de materiale de construcţii. „Toată ziua este forfotă. Şoferii sunt incredibil de nervoşi. Riscă în orice moment să se ciocnească de alte maşini din cauză că nu au vizibilitate. Este cumplit“, a declarat Marius Potcoavă, taximetrist.

„Se crapă din nou pereţii“

Sucevenii care locuiesc în blocurile din zonă se plâng de zgomotul şi praful pe care trebuie să le îndure zilnic. Unele apartamente au început să aibă fisuri în pereţi din cauza camioanelor de mare tonaj care circulă pe sub geamurile lor de dimineaţă până târziu în noapte. „Nici nu are sens să mă apuc de reparaţii în casă, că sigur s-ar crăpa din nou pereţii până ar finaliza ei lucrările“, a subliniat Maria Hărăluţă, funcţionară.

Victime sunt şi magazinele din zonă. O parte dintre acestea au ajuns complet izolate din cauza şantierelor, pierzând, astfel, clienţi şi bani în proporţie de 60%. „De câteva luni, cei care ajung în dreptul magazinului meu sunt doar cei care rătăcesc drumul“, a relatat Denisa L., vânzătoare la un magazin de decoraţiuni. Oraşul va deveni mult mai aglomerat peste două săptămâni, când sucevenii se vor întoarce din concedii sau vacanţe şi când copiii vor începe un nou an şcolar. „Ştiu că multe persoane sunt nemulţumite de haosul din oraş, dar eu le rog să aibă răbdare şi să fie înţelegătoare“, a spus primarul Ion Lungu.

În centrul Sucevei se vor construi două parcaje subterane, unul având 107 locuri, iar altul cu 55 de locuri. Costul total al lucrărilor este de peste 38 milioane de lei, cei mai mulţi bani provenind din fonduri europene. O parte din fonduri vor fi asigurate şi din bugetul local. Şantierul este deschis între Casa de Cultură şi E.ON, iar lucrările sunt realizate de firma General Construct. Termenul de finalizare a lucrărilor este martie 2013.

Până atunci, vânzătorii din magazinele din acea zonă nu vor avea prea mulţi clienţi. Părinţii trebuie să-i poarte în braţe şi pe copii, dar şi bicicletele sau jucăriile acestora, zona fiind una foarte periculoasă pentru orice pieton.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite