Vehicul și transport ilegal de lemn de peste 40.000 de euro, confiscat de polițiștii suceveni FOTO

0
Publicat:

Oamenii legii au confiscat inclusiv tirul cu care se făcea transportul ilegal. Șoferul a încercat să îi ducă în eroare pe Polițiști.

confiscare transport ilegal de lemn, FOTO: IPJ Suceava
confiscare transport ilegal de lemn, FOTO: IPJ Suceava

Polițiștii din localitatea suceveană Vadu Moldovei au identificat în trafic, pe timp de noapte, un ansamblu rutier format din autoutilitară ce tracta o semiremorcă acoperită.

Având în vedere modul în care se deplasa și faptul că în urma sa se simțea mirosul de rășină a apărut suspiciunea că ar transporta cherestea.

Agenții au verificat numărul de înmatriculare în aplicația Sumal control, iar rezultatul interogării nu a afișat existența vreunui aviz emis în ultimele 72 de minereu.

Imediat, folosind semnalele acustice și luminoase, s-a procedat la oprirea mijlocului de transport identificat în trafic.

Astfel, a fost oprit ansamblul rutier, stabilindu-se că era condus de către un bărbat de 44 ani, cu domiciliu în com/sat Sadova, jud. Suceava și care a declarat că transportă cherestea.

În continuare i s-a solicitat șoferului să prezinte avizul de însoțire, iar acesta a prezentat pe telefonul mobil, în format electronic, avizul pentru un volum de 53,6 mc cherestea rășinoase.

Prin intermediul aplicației informatice s-a efectuat o nouă interogare, care de această dată, a afișat avizul cu statusul în tranzit.

Ansamblul rutier a fost condus și predat în custodia Ocolului Silvic Dolhasca și ulterior s-a procedat la inventarierea materialului lemnos. S-a constatat faptul că în mijlocul de transport se află un volum total de 56,325 mc cherestea tivită rășinoase (28,73 mc cherestea tivită specia Brad și 27,595 mc cherestea tivită specia Molid).

De la momentul începerii deplasării din localitatea Sadova și până la momentul depistării către Vadu Moldovei, ansamblul rutier a parcurs o distanță de peste

80 Km, efectuând transportul fără document de provenință, sens în care nu era vizibil nici un aviz de însoțire în sistemul Sumal informatică 2.0.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava a explicat că publicarea avizului după începerea deplasării materialului lemnos nu legalizează retroactiv transportul efectuat, astfel fiind încălcate prevederile legii.

Astfel, s-a stabilit că volumul de material lemnos identificat cu ocazia inventarierii în cantitate de 56,325 mc cherestea tivită rășinoase este fără proveniență legală.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu, cu privire la infracțiunea de transport cu orice mijloace de transport a materialele lemnoase, în volum de peste 10 m3, neînsoțite de documente specifice de transport.

Ansamblul rutier în valoare de 30.000 euro a fost indisponibilizat și sigilat în curtea depozitului special amenajat al IPJ Suceava din comuna Stroești.

Materialul lemnos, în volum de 56,325 mc și în valoare de 52.100 lei, a fost confiscat și predat la Ocolul Silvic Dolhasca.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite