Vaccinul care îi fereşte pe copii de difterie, tetanos, tuse convulsivă, poliomielită şi hepatită B, aproape pe terminate în Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vaccinarea ne fereşte de îmbolnăviri
Vaccinarea ne fereşte de îmbolnăviri

Lipsa vaccinurilor pare să fi lovit din plin judeţul Suceava. Practic, fiecare lună care trece înseamnă noi semnale de alarmă pentru mamele cu copii mici.

Stocurile de vaccin hexavalent au ajuns la limită în Suceava. Este un vaccin folosit pentru imunizarea copiilor cu vârste între 2 şi 6 luni, şi este util împotriva bolilor precum difteria, tetanosul, tusea convulsivă, poliomielita, infecţia cu haemophilus influenzae tip B şi hepatita B.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava spun că în stoc mai există în jur de 1.000 de doze din acest vaccin, care se vor epuiza în cursul acestei luni.

Un alt vaccin deficitar este cel pentavalent. Utilizat pentru imunizarea nou-născuţilor împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei şi meningitei bacteriene, acesta trebuia să ajungă în judeţ încă de acum două săptămâni, dar din cauză că procedura de achiziţie organizată de Ministerul Sănătăţii a fost anulată stocurile sunt acum aproape de zero în Suceava.

În judeţ, vaccinul pentavalent lipseşte din luna iulie în zonele Suceava, Rădăuţi şi Fălticeni, fiind disponibil doar pentru bebeluşii din zonele Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc şi Gura Humorului, unde Direcţia de Sănătate Publică a distribuit ultimele doze.

Vaccinurile pentru bebeluşii din Suceava nu-s de găsit

Intră pe suceava.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite