UPDATE FOTOGALERIE Focar de TBC la un cămin de bătrâni din Rădăuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci bătrâni se află internaţi în Spitalul Municipal Rădăuţi, pe secţia de Boli Infecţioase, fiind sub supravegherea medicilor.

UPDATE ora 17.00 Reprezentanţii căminului susţin că nu ştiu de unde provine virusul, primul bătrân fiind diagnosticat încă de pe 18 noiembrie, iar imediat a fost restricţionat accesul în unitatea socială. "Totul a coincis cu perioada când suntem în renovarea corpului central, însă nu ştim de unde a pornit infecţia deoarece bătrânii noştri ies prin oraş, merg pe la rude, primesc vizitatori, iar imunitatea lor fiind scăzută au contactat boala. Culmea este că nu provin din aceeaşi clădire sau acelaşi pavilion", a spus Cristina Pop, directoarea căminului.

Bătrânii din cămin spun că ei se simt bine şi aşteaptă să se mute în noile camere aşa cum au făcut o parte dintre ei. Reprezentanţii DSP Suceava au făcut dezinfecţie şi le-au cerut reprezentanţilor căminului să îi mute pe bătrâni în camerele libere al secţiei de psihiatrie din cadrul Spitalului Municipal Rădăuţi. Cei cinci bătrâni, patru bărbaţi şi o femeie, care au fost diagnosticaţi cu TBC au vârste cuprinse între 62 şi 97 de ani. Restul bătrânilor şi toţi angajaţii au făcut investigaţii medicale însă nu s-a mai confirmat niciun alt caz.

Căminul pentru persoane vârstnice Rădăuţi

Vezi aici imagini de la căminul de bătrâni din Rădăuţi

O echipă de la Direcţia de Sănătate Publică Suceava se află la căminul de bătrâni din Rădăuţi pentru a face o anchetă epidemiologică. Cinci bătrâni din cei 47 care erau în grija celor 27 de angajaţi au fost diagnosticaţi cu TBC, medicii aşteptând încă alte rezultate ale persoanelor care au intrat în contact cu aceştia. În prezent, accesul în cămin este restricţionat.

"Nu ştim încă de unde provine sursa de infecţie. Vom stabili acest lucru în urma anchetei epidemiologice pe care o facem. Nu poate fi vorba de carantină, ci doar de o restricţionare a accesului", ne-a spus dr. Ludovic Abiţei, directorul DSP Suceava.

Potrivit medicilor, starea celor cinci bătrâni nu este gravă, aceştia fiind internaţi pe secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal Rădăuţi.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite