Un tir cu 900 de porci s-a răsturnat în Suceava. Zeci de animale au murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tirul cu porci s-a răsturnat la doar trei kilometri de destinaţie.                Foto: Sandrinio Neagu
Tirul cu porci s-a răsturnat la doar trei kilometri de destinaţie.                Foto: Sandrinio Neagu

La doar trei kilometri de destinaţie, un tir încărcat cu 900 de porci s-a răsturnat. Şoferul autotrenului a scăpat cu câteva leziuni uşoare, dar zeci de animale au murit în urma impactului sau din cauza lipsei de oxigen.

Zeci de porci au murit în această dimineaţă după ce tirul care-i transporta din Ungaria spre o fermă din localitatea suceveană Vereşti s-a răsturnat.

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 7.30, într-o curbă aflată la ieşirea din Salcea spre Vereşti. Şoferul tirului în care se aflau 900 de porci nu a mai putut controla bolidul, care s-a răsturnat pe partea dreaptă.

Pentru a-l scoate pe şofer a fost nevoie de intervenţia echipajelor de descarcerare ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava. Din fericire, acesta nu prezenta leziuni foarte grave, astfel încât viaţa nu i-a fost pusă în pericol.

La Spitalul Judeţean Suceava a ajuns şi şoferul de rezervă, care nu avea decât câteva zgârieturi şi era speriat.

Imediat după ce l-au scos pe şofer, reprezentanţii ISU, angajaţii fermei de porci din Vereşti şi câţiva localnici din Salcea au ajutat la scoaterea porcilor rămaşi prizonieri în remorca tirului. A fost o muncă destul de dificilă, mai ales că animalele guiţau înnebunite de spaimă.

Toate animalele, atât cele rămase în viaţă, cât şi cele care au murit, au fost preluate de alte maşini ale fermei de porci şi transportate la sediul din Vereşti.

Poliţiştii au început o anchetă în acest caz şi urmează să stabilească cine se face vinovat de producerea accidentului. 

Suceava


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri