Un cunoscut afacerist a fost răpus de COVID-19: „Voi propune să fie făcut Cetăţean de Onoare post-mortem”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Filipciuc FOTO: stirisuceava.net
Gheorghe Filipciuc FOTO: stirisuceava.net

Unul dintre cei mai cunoscuţi afacerişti din judeţul Suceava s-a stins din viaţă în noaptea de 9 spre 10 octombrie. Gheorghe Filipciuc a făcut complicaţii, după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2. El a fost internat timp de două săptămâni în secţia de Reanimare a Spitalului Judeţean Suceava.

Gheorghe Filipciuc deţinea un hotel şi două restaurante în municipiul Suceava. Este vorba despre „Complexul Zamca” şi restaurantul „Eden Garden”. 

În urmă cu două săptămâni, afaceristul a ajuns la Spitalul Judeţean Suceava cu simptome de COVID-19. El avea afecţiuni preexistente.

Din păcate, starea lui de sănătate s-a deteriorat foarte repede, fiind internat în cele din urmă în secţia de Anestezie şi Terapie Intesivă, sectorul COVID, al unităţii medicale. A pierdut lupta cu bolile care îl măcinau după două săptămâni de spitalizare.

Surse neoficiale susţine că familia afaceristului ar fi vrut să-l transfere într-o altă unitate medicală, însă lucrul acesta nu a fost posibil pentru că pacientul nu era transportabil.

După ce a aflat că Gheorghe Filipciuc s-a stins din viaţă, primarul Sucevei, Ion Lungu, a scris pe pagina de Facebook că vrea să-l facă cetăţean de oanoare post-mortem.

„Municipiul Suceava a mai pierdut un om de valoare! Este vorba de Gheorghe FILIPCIUC, patronul Complexului Zamca şi a Grădinei de Vară Eden Garden. A fost un om respectat de comunitate, recunoscut pentru eleganţa locaţiilor, dar şi pentru calitatea serviciilor oferite clienţilor şi amabilitatea de care dădea dovadă. Am avut o relaţie specială cu domnul Filipciuc, multe delegaţii ale primăriei au fost primite cu ospitalitate în locaţiile amintite. Aveam şi pasiuni comune: fotbalul (a sprijinit fotbalul local), folclorul, dansul popular, tradiţiile şi obiceiurile de iarnă.

Pentru promovarea oraşului nostru în ochii celor care ne-au vizitat, voi propune să fie făcut Cetăţean de Onoare post-mortem, în şedinţa de consiliu local din această lună”, este mesajul lui Ion Lungu.

Vă invităm să citiţi şi:

Răsturnare de situaţie în cazul Cristinei Joia. Agresoarea şi-a schimbat declaraţia după mai bine de 5 ore de audieri

Fost traficant de minore ajuns consilier judeţean. De la plasator de prostituate, la comisia de protecţie copii şi învăţământ

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite