Trei copile care locuiau singure, găsite inerte în casă. Una dintre ele a murit, celelalte două au fost resuscitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Costel Crângan
FOTO Costel Crângan

Tragedie în satul Bogata, din comuna Baia a judeţului Suceava. În după-amiaza zilei de duminică, 25 octombrie, trei fete minore, care locuiau singure, s-au intoxicat, cel mai probabil, cu monoxid de carbon. Cea mai mare dintre ele, o adolescentă de 16 ani, a decedat. Nepoatele ei, de 12 şi 8 ani, au ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean Suceava.

Cele două fete, în vârstă de 8 şi respectiv 12 ani, au fost lăsate în grija mătuşii lor, în vârstă de 16 ani. Părinţii celor două surori sunt plecaţi la muncă în străinătate.

Duminică, 26 octombrie, un unchi de-al fetelor a bătut în geamul casei şi când a văzut că nimeni nu îi răspunde a spart fereastra şi a intrat în locuinţă, unde a găsit fetele inerte.

A sunat la 112, iar salvatorii veniţi la faţa locului au constatat decesul adolescentei de 16 ani. Celelalte două copile au fost resuscitate cu succes şi transportate la Spitalul Judeţean Suceava, în stare gravă, pentru a primi îngrijiri medicale. Luni, 26 octombrie, starea lor era stabilă. 

Anchetatorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi încercă să afle acum care a fost cauza producerii acestei nenorociri. 

Poliţiştii n-au găsit urme de violenţă la faţa locului. Uşa era închisă din interior. Cel mai probabil, fetele s-au intoxicat cu monoxid de carbon, dar ultimul cuvânt în acest sens îl va avea medicul legist, după efectuarea necropsiei. 

Surse din rândul anchetatorilor susţin că fetele au adormit cu o aerotermă în funcţiune, peste care a căzut un obiect din plastic.

Totuşi, când pompierii au ajuns la faţa locului, în locuinţă nu erau urme de fum şi din acest motiv specialiştii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă sunt rezervaţi cu privire la cauza decesului fetei de 16 ani.

Contactată telefonic, Nicoleta Danieliuc, purtătoarea de cuvânt a Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, ne-a declarat că fetele nu erau în atenţia instituţiei.

Familia nu era considerată un caz social. Totuşi, acum instituţia a demarat o anchetă socială ca să vadă dacă se impune luarea unei măsuri de protecţie în cazul celor două surori care au rămas în viaţă.

Vă invităm să citiţi şi:

A fost publicată noua listă a ţărilor pentru care se impune carantina la sosirea în România. Ce ţări nu mai sunt pe listă

VIDEO Băiatul de 15 ani accidentat mortal era un „puşti teribil“ al motoarelor. Drifturi la 9 ani, încurajat de adulţi: „Ia saltă-te p-o roată, mă!“

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite