Trei copii au ajuns la spital în comă alcoolică. Au băut rachiu până li s-a făcut rău. Doctor: „S-au mai trezit după perfuzii“

0
Publicat:

Trei copii, fraţi gemeni în vârstă de 7 ani şi un altul de 11 ani, au ajuns de urgenţă la spital în comă alcoolică. Copiii sunt din Harghita şi erau împreună cu părinţii în vizită la rude din Gura Humorului (Suceava).

Copiii au ajuns la spital în comă alcoolică FOTO arhivă Adevărul
Copiii au ajuns la spital în comă alcoolică FOTO arhivă Adevărul

Trei copii din Harghita au fost la un pas de moarte pentru că au decis să organizeze o petrecere departe de ochii părinților.

Ascunşi într-o încăpere din casa rudelor din Gura Humorului, la care veniseră în vizită cu părinții, ei au dat gata în doar câteva minute o sticlă de rachiu.

Copiii au găsit băutura în casă şi au băut din sticlă până li s-a făcut rău. Imediat ce au observat că cei mici se simt rău, părinţii acestora i-au urcat în maşină şi au mers cu ei la camera de gardă.

Minorii au ajuns la unitatea medicală în comă alcoolică de gradul 2.

Iniţial au fost duşi la spitalul din Gura Humorului, dar după ce medicii au reuşit să-i stabilizeze, minorii au fost transferaţi la Spitalul Județean din Suceava.

„Prezintă vărsături, somnolenţă, ca după consum de alcool', a declarat Teodor Ovîjdan, medic la Serviciul Județean de Ambulanță Suceava. 

Cei trei sunt conştienţi, cu intoxicaţie etanolică. Prezintă vărsături, somnolenţă, ca după consumul de alcool. I-am preluat din CPU Gura Humorului pe perfuzii, acolo s-au mai trezit”, a precizat ulterior medicul Dan Teodorovici.

Cei trei copii sunt ţinuţi acum sub supraveghere medicală până când starea lor de sănătate se va ameliora.

Copil de 11 ani în comă alcoolică

Un incident asemănător a avut loc în 26 mai 2019 în satul Rădeni, comuna Frumuşica, judeţul Botoşani. Un copil de 11 ani a ajuns în comă alcoolică la spital.

Iniţial, băiatul le-a spus medicilor doar că i s-a făcut rău. Mai apoi aceştia şi-au dat seama că, de fapt, acesta băuse peste măsură.

Cu seninătate mama le-a spus medicilor că fiul ei a băut două pahare cu vin şi că, deodată, i s-a făcut rău. 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite