Motociclist de 19 ani, reţinut de poliţişti după o urmărire de câţiva kilometri. Ce ascundea tânărul

0
Publicat:

Un tânăr motociclist din localitatea Vama, judeţul Suceava, a ajuns în arestul Poliţiei, în baza unei ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, pentru că nu a oprit la semnalul agenţilor de poliţie, iar aceştia au fost nevoiți să îl urmărească în trafic pe o distanţă de câţiva kilometri.

Polițiștii au reușit să îl blocheze pe motociclist și apoi să îl imobilizeze FOTO arhivă Adevărul
Polițiștii au reușit să îl blocheze pe motociclist și apoi să îl imobilizeze FOTO arhivă Adevărul

Un motociclist de 19 ani i-a pus pe jar vineri, 10 mai, pe polițiștii din municipiul Câmpulung Moldovenesc. Agenții rutieri au efectuat semnalul pentru oprire, dar conducătorul motocicletei a accelerat puternic, continuându-şi deplasarea şi încercând să se sustragă controlului. 

„S-a procedat la urmărirea motocicletei pe o distanţă de mai mulţi kilometri, pe strada Calea Bucovinei, urmărindu-se însă în permanenţă să nu se pună în pericol viaţa motociclistului, având în vedere riscurile asociate unui eventual derapaj. La ieşirea din Municipiul Câmpulung Moldovenesc, într-o porţiune în care drumul se îngustează s-a reuşit blocarea şi oprirea în condiţii de siguranţă a conducătorului motocicletei şi imobilizarea acestuia”, au precizat reprezentanții IPJ Suceava.

Verificările făcute de poliţişti au arătat că motociclistul este un tânăr de 19 ani, cu domiciliul în comuna suceveană Vama. Din informațiile furnizate de aplicaţia EDAC a reieșit că motociclistul nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar  motocicleta nu este înregistrată sau înmatriculată.

 „Având în vedere aspectele constatate conducătorul motocicletei, a fost supus testării cu aparatele etilotest şi drugtest, rezultatele fiind negative. Prin ordonanţa din data de 10.05.2024, organele de poliţie judiciară au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de tânărul 19 ani, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat. Totodată, conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional pentru regulile de circulaţie încălcate de către acesta cu ocazia urmăririi în trafic, cu amenzi în valoare de 1.320 lei”, au adăugat reprezentanții IPJ Suceava.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite