Ţigări de contrabandă, în valoare de 150.000 de lei, abandonate în câmp

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru a-şi scăpa pielea, contrabandiştii au abandonat ţigările cu tot cu maşină.         Foto: Poliţia de Frontieră
Pentru a-şi scăpa pielea, contrabandiştii au abandonat ţigările cu tot cu maşină.         Foto: Poliţia de Frontieră

Noapte cu pierderi mari pentru contrabandiştii de ţigări care acţionează în zona judeţului Suceava. Patrulele poliţiei de frontieră i-au obligat pe cei care alimentează piaţa neagră din România cu ţigări aduse ilegal din Ucraina să abandoneze peste 15.000 de pachete de ţigări.

Ţigări de contrabandă, în valoare de 150.000 de lei, au fost găsite abandonate în două locaţii din apropierea frontierei româno-ucrainene.

În unul din cazuri, marfa a fost abandonată cu tot cu maşină, astfel încât poliţiştii de frontieră au reuşit să-l depisteze pe autorul infracţiunii de contrabandă.

Primul caz s-a înregistrat miercuri dimineaţă, în jurul orelor 02.30, când un echipaj de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Brodina a observat un grup de persoane care se deplasa dinspre linia de frontieră către interiorul ţării, cu mai multe colete voluminoase, spre un autoturism de teren.

Deşi i-au somat pe suspecţi să se oprească, fiind trase şi cinci focuri de armă, poliţiştii de frontieră nu au avut succes.

În aceeaşi zonă a fost descoperit un autoturism marca Mitsubishi Pajero, iar în interior şi lângă acesta, erau colete care conţineau 8.950 pachete de ţigări marca Viceroy, de provenienţă ucraineană.

Câteva ore mai târziu, o altă patrulă a Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina a descoperit, la circa 400 de metri de frontieră, 13 colete abandonate, în interiorul cărora se aflau 6.500 de pachete de ţigări marca Viceroy.

Toate ţigările au fost reţinute în vederea confiscării, iar poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în acţiunile de contrabandă.

Suceava


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri