Teatru, turniruri, muzică medievală şi acrobaţii, la Festivalul Medieval Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Festivalul de Artă Medievală "Ştefan cel Mare" va avea loc în perioada 15-18 august. FOTO: Adevărul
Festivalul de Artă Medievală "Ştefan cel Mare" va avea loc în perioada 15-18 august. FOTO: Adevărul

Spectacole de teatru, turniruri, muzică medievală şi acrobaţii sunt incluse în cea de-a VII-a ediţie a Festivalului de Artă Medievală "Ştefan cel Mare", care se va desfăşura, în perioada 15-18 august, în Cetatea de Scaun a Sucevei.

Festivalul de Artă Medievală „Ştefan cel Mare” Suceava va avea loc în perioada 15-18 august, în Cetatea de Scaun a Sucevei.

Festivalul include spectacole de teatru pentru copii, piesa de teatru "Romeo şi Julieta" pusă în scenă de Trupa Clan-destin din Bucureşti, în regia Teodorei Câmpinean, dar şi turniruri, spectacole cu foc, scenete comice, muzică medievală, acrobaţii cu cai sau tir cu arcul, a anunţat directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu.

În prima zi a evenimentului va avea loc parada Festivalului de Artă Medievală, pe traseul Obcine - str. George Enescu - Primăria municipiului Suceava - Bulevardul Ana Ipătescu - Cetatea de Scaun a Sucevei.

Totodată, în cadrul festivalului va fi organizat concursul pentru copii "Descoperiţi comoara", dar şi "Noaptea supravieţuitorilor în Cetate".

Directorul Muzeului Bucovinei a spus că acest festival este unul dintre cele mai importante evenimente ale judeţului Suceava, precizând că Primăria şi Consiliul Judeţean Suceava susţin financiar festivalul, bugetul alocat în acest an fiind de aproximativ 280.000 de lei.

Ediţia din acest an a Festivalului de Artă Medievală "Ştefan cel Mare", care se desfăşoară la Cetatea de Scaun a Sucevei şi în Muzeul Satului Bucovinean, în perioada 15 - 18 august, este organizată de Muzeul Bucovinei, Primăria Suceava şi Consiliul Judeţean Suceava.

Citeşte şi:

EXCLUSIV Ministrul Grapini: Impozitul pentru IMM-uri scade din 2014 la 1,5%

Un copil de şase ani a petrecut noaptea într-o pădure după ce s-a rătăcit de tatăl său

Doi soţi mătură în piaţă şi spală WC-uri, deşi sunt licenţiaţi în administraţie publică

Nouă profesori dintr-un liceu cu focar de tuberculoză refuză să-şi facă analizele

Bebeluş de un an şi mama lui, bătuţi cu toporul de iubitul femeii

VIDEO Focuri de armă la frontieră după contrabandişti de ţigări. Suspecţii au fugit în Ucraina

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite